» Scheidsrechters
» Sponsor worden
» Onder 23 jaar competitie
» Topscorers competitie
» Toernooien Zwart-Wit'63
» Jubileum 50 jaar


   Hoofdsponsor Senioren:
   

   

   

Nieuws

23-08-2014 - Zwart-Wití63 gelijk tegen SDVB


Zwart-Wit’63 gelijk tegen SDV Barneveld

Afgelopen zaterdag heeft Zwart-Wit’63 thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen de nummer 2, SDV Barneveld.

De eerste helft kon Zwart-Wit’63 uitstekend meekomen met de ploeg van trainer Dick Schreuder. Zwart-Wit’63 zette goed druk en liet SDV Barneveld niet opbouwen waardoor de Barnevelders niet aan hun favoriete spelletje toekwamen. Zwart-Wit’63 kwam zelfs na 5 minuten op voorsprong. Niek Fidder liep het strafschopgebied in en werd daar gehaakt door Karim Lamkadmi en een strafschop volgde. Alexander van den Os schoot deze onberispelijk binnen. Hierna kwam SDV Barneveld iets beter in de wedstrijd en kreeg het kansen toen Karim Lamkadmi twee keer over links doorkwam en een voorzet kon geven. De kansen waren echter niet besteedt aan Josja Bolks (schot) en Sander van der Streek (kopbal). Na een half uur kwam Zwart-Wit’63 zelfs op 2-0 toen een voorzet van Ali Akachar goed werd afgerond door Corne Wegerif. Ruststand was derhalve 2-0.

Na rust nam SDV Barneveld iets meer initiatief. Zwart-Wit’63 moest zich beperken tot het verdedigen en kon aanvallend geen vuist meer maken. Met name de buitenspelers Christian van der Kamp en de ingevallen Lopes Dinis Magelhaes zorgden voor veel dreiging en konden diverse voorzetten afleveren op spits Josja Bolks. Toch was het een lucky goal waardoor SDVB de aansluiting vond. Een voorzet van Christian van der Kamp zeilde in een keer over doelman Rene van Hemel heen. Daarna hield Zwart-Wit’63 met goed verdedigend werk de rijen gesloten. Tot 10 minuten voor tijd Jan Doornbos een voorzet wilde geven. Tot ieders ontzetting vloog ook deze onbedoeld over doelman Van Hemel heen in het doel. In de slotminuten kreeg SVDB nog 2 grote kansen om alle punten mee te nemen naar Barneveld, maar Zwart-Wit’63 hield stand. Eindstand 2-2.

Zwart-Wit’63 zakt ondanks dit goede resultaat naar de 9e plaats. Zaterdag 13 november speelt Zwart-Wit’63 de verre uitwedstrijd tegen DOS’37 uit Vriezenveen.

Opstelling Zwart-Wit’63:
René van Hemel, Maarten Praamstra, Niels van der Ven, Arnold Jongetjes, Alexander van den Os, Remco van Rijn, Jasper Bouw (46. Gerro Engelgeer), Bart Mous (75.Michael Wouters), Niek Fidder, Ali Akachar (84. Harold van den Os), Corne Wegerif


Uitslagen eerste klasse D:
Go Ahead Kampen - VVOG 0-0
ASV Dronten - AVW’66 3-1
DZC’68 - DOS’37 2-1
Zwart-Wit’63 - SDV Barneveld 2-2
Be Quick’28 - FC Zutphen 0-2
FC Horst - WVF afgelast
Bennekom - DOS Kampen 5-1

Foto’s gemaakt door Bram de Mooij. Meer foto's te vinden op www.bramdemooij.nl


Samenvatting van SDVB-iTV te zien op youtube via onderstaande link:
http://www.youtube.com/watch?v=eJPaykjFv_8

 


Verslag Website SDV Barneveld:

SDVB laat 2 punten achter bij Zwart-Wit ‘63
Barneveld- SDVB kwam in de eerste helft ongelukkig met 2-0 achter. In de tweede helft kwamen de Barnevelders met twee lucky goals alsnog langszij. De Barnevelders hadden echter de volle drie punten moeten pakken. Meer dan tien goede kansen werden om zeep geholpen.
Was er in Barneveld misschien twijfel of de wedstrijd wel door kon gaan? In Harderwijk wist men wel beter. De hele dag werd het hoofdveld gespaard voor de wedstrijd van het vlaggenschip. De mat lag er dan ook voorbeeldig bij. Het was wel glad en dat had ook invloed op de wedstrijd. Het leek een wedstrijd te worden als zovele, SDVB valt aan en de tegenstander houdt tegen en loert op een counter. Echter al in de 5e minuut liep het anders.
Niek Fidder brak door en ging voorlangs Karim Lamkadmi. De speler werd licht aangetikt en viel. De goed leidende scheidsrechter Wassink uit Enter was resoluut en gaf een penalty. Alexander van den Os scoorde 1-0. SDVB ging hard aan het werk om de achterstand om te buigen. Het resultaat waren drie kansen voor Josja Bolks en één voor Sander van de Streek.
In de 28e minuut kreeg Zwart-Wit haar tweede kans. Johan Brink gleed weg, waardoor Corné Wegerif aan het werk gezet kon worden. Mustafa Amezrine keerde het harde schot half en in de rebound scoorde Wegerif alsnog de 2-0. In de rest van de eerste helft kregen zowel SDVB als Zwart-Wit nog een kans. Na rust werd Lopez Dinis Magalhaes in de ploeg gebracht voor Adem Uzun. Met deze extra stootkracht werd het doel van Zwart-Wit vurig bestookt.
Zwart-Wit wankelde onder de hevige druk. Ook konden de Harderwijkers het niet volhouden om volle bak te storen. “We hebben ze helemaal kapot gespeeld.”, aldus Dick Schreuder. De kansen werden echter niet benut. In de 56e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer.
Op links had Christiaan van de Kamp de bal. Waar iedereen een voorzet verwachtte, zeilde de bal zomaar over de verbouwereerde René van Hemel in het doel. Gesterkt door deze opsteker gooide SDVB er nog een schepje boven op. Weer was het eenrichtingverkeer. Kans op kans werd gemist. Het was curieus dat in de 79e minuut de gelijkmaker viel op identieke wijze als de 2-1. Uitblinker Jan Doornbos had de bal nu op rechts en weer vloog de bal zomaar over van Hemel in het doel. Zwart-Wit trainer Bert van Hunenstijn: “SDVB was de beter voetballende ploeg, maar twee zulke goals in één wedstrijd, dat heb ik nog nooit meegemaakt.” Een minuut later had Sander van de Streek de winnende treffer op zijn schoen. Hij kwam een teen lengte tekort en zag de bal via buitenkant paal naast gaan. Vlak voor tijd ging Zwart-Wit er nog bijna met de volle buit vandoor. Michael Wouters schoot goed en hard in. Mustafa Amezrine had de hele wedstrijd vrijwel niets te doen gehad, maar toonde nu zijn klasse. Hij tikte de bal nog net corner. Het maakte voor SDVB allemaal niet zo veel uit. Deze onnodige twee punten verlies was al frustrerend genoeg. De sfeer naderhand was die van een forse nederlaag. Toch moet de ploeg er snel overheen stappen, want komende zaterdag staat de kraker op het programma. De ongenaakbare koploper Bennekom ( 7 punten voor op SDVB en 11 punten op VVOG) komt naar Barneveld om de opening van het nieuwe hoofdveld luister bij te zetten. Spanning aan alle kanten. Is het veld op tijd klaar? Heeft Dick zijn ploeg op tijd klaar? Is SDVB in staat om de Bennekommers het eerste puntverlies van het seizoen te bezorgen? We zullen het zien en beleven.

Scheidsrechter: E. Wassink uit Enter


Publiek: 300

Doelpunten:
5. Alexander van den Os 1-0
28. Corné Wegerif 2-0
56. Christian van de Kamp 2-1
79. Jan Doornbos 2-2

Gele kaarten:
SDVB: Jan Doornbos, Adem Uzun
Zwart-Wit '63: Gerro Engelgeer, Alexander van den Os, Arnold Jongetjes, Harold van den Os

Opstelling: Mustafa Amezrine (k), Marco Kints, Jan Doornbos, Karim Lamkadmi, Johan Brink (79.Koen Faber), Dick Kooijman, Marciano Aalders, Adem Uzun (45.Lopez Dinis Magalhaes), Sander van de Streek, Josja Bolks, Christian van de Kamp.

 

 

Verslag De Stentor door Marco Jansen


Van de Kamp wint op punten

HARDERWIJK - Hoewel Zwart Wit'63 verrassend stand hield tegen promotiekandidaat SDV Barneveld (2-2) won Christian van de Kamp op punten van René van Hemel. In de 57e minuut verzond de aanvaller van de Barnevelders vanaf de zijlijn een voorzet, althans zo leek het, maar de bal zeilde zomaar over Van Hemel bij de tweede paal in het Harderwijkse doel.
Hij verzekerde dat zijn actie geen 'lucky shot' was. ,,De keeper stond niet in maar een stuk voor zijn goal. Ik legde de bal over hem heen", merkte Van de Kamp droog op.

,,Dat was gewoon een voorzet", counterde Van Hemel op zijn beurt. De keeper had pech dat hij even later eenzelfde soort 'voorzet' van rechtsback Jan Doornbos moest verwerken, maar opnieuw dwarrelde de bal over Van Hemel in de uiterste hoek. Dat gebeurde in een fase waarin Zwart Wit flink onder druk stond. De Harderwijkers hadden in de eerste helft boven hun kunnen geacteerd (2-0). Niek Fidder werd al vroeg gevloerd door SDVB'er Karim Lamkadmi en Alexander van den Os schoot de penalty raak. Daarna was SDV Barneveld vooral via de linkerkant met Lamkadmi en Van de Kamp gevaarlijk, maar Josja Bolks kon niet profiteren en miste drie kansen. Toen de 1-1 in de lucht hing, scoorde Corné Wegerif de 2-0. Na een uur was de pijp bij de thuisploeg leeg en was tegenhouden het devies. ,,Ik vond dat zij negatief voetbal speelden. Wij hebben Zwart Wit wel stuk gespeeld, maar hebben de winst laten liggen. Dat is teleurstellend", zei de voormalig topscorer van het Nijkerkse NSC. In Barneveld heeft hij een andere rol. "Ik sta er voor het voorbereidende werk. SDVB heeft veel balbezit, ik moet meer vooracties maken. Dat gaat met de week beter", sprak de linkeraanvaller. Hij kreeg ook nog een grote kopkans bij een ingestudeerde vrije trap, maar Van Hemel zag de bal over gaan. ,,Die bal moest er in, ik had hem moeten schampen."

De doelman van Zwart Wit'63 baalde. ,,We verliezen twee punten. Maar gezien hun tweede plaats op de ranglijst en onze tweede helft ben ik toch wel blij met een punt."

Van Hemel (27) en Van de Kamp (26) startten bij Rood Wit'58 in Putten. Vervolgens ging de carrière van de keeper via het Ermelose DVS'33 naar Zwart Wit, terwijl de spits na SDC Putten en NSC bij SDV Barneveld uit kwam. ,,We zijn begonnen bij een heel klein clubje, maar zaten in een goede lichting. Toch zijn wij de enigen die hogerop zijn gekomen", vertelde Van Hemel.

,,Om het jaar zaten we in hetzelfde team", aldus Van de Kamp. In tegenstelling tot Van de Kamp ziet Van Hemel een terugkeer bij de huidige vierdeklasser op termijn wel zitten. ,,Dat lijkt me leuk. Als ik een paar ballen tegenhoud en hij schiet er een paar in, dan kan er misschien iets moois ontstaan."

» Terug

   Team Snelzoeker