» Scheidsrechters
» Sponsor worden
» Onder 23 jaar competitie
» Topscorers competitie
» Toernooien Zwart-Wit'63
» Jubileum 50 jaar


   Hoofdsponsor Senioren:
   

   

   

Nieuws

25-07-2014 - Bennekom ontsnapt in Harderwijk


Bennekom ontsnapt in Harderwijk

Afgelopen zaterdag is de wedstrijd Zwart-Wit’63 – Bennekom gestaakt in de 62e minuut bij een 0-0 stand.

Deze wedstrijd kende door de wind die over de lengte van het veld stond 2 gezichten. Zwart-Wit’63 verloor de toss en moest de eerste helft tegen de wind in voetballen. Dat was niet makkelijk want doelschoppen en uittrappen van doelman Rene van Hemel kwamen niet over de middenlijn. Hierdoor kon Bennekom Zwart-Wit’63 onder druk houden. Bennekom kreeg veel corners en was daar ook gevaarlijk uit want bij een van die corners moest de Zwart-Wit verdediging hun doelman op de doellijn helpen. Rene van Hemel onderscheidde zich met een knappe redding bij een inzet van Lennart van de Peppel die vrij voor hem opdook. Hoewel Bennekom de bovenliggende partij was kreeg Zwart-Wit’63 de eerste helft toch ook 2 uitstekende kansen. Eerst was het Ali Akachar die door Harold van den Os de diepte ingestuurd werd. Ali kapte zich uitstekend vrij maar zijn schot belandde op de voeten van doelman Jeffrey Rutten. Ook Michael Wouters kon eenmaal vrij opduiken voor de doelman van Bennekom, maar ook nu redde doelman Rutten met de voeten. Zwart-Wit’63 was blij om ongeschonden de rust te behalen omdat het wist dat in de tweede helft geprofiteerd kon worden van het windvoordeel.

En dat lukte ook de tweede helft. Zwart-Wit’63 zette Bennekom bij elke doeltrap vast waardoor Bennekom tegen de wind in de bal moest intrappen. De duels werden vervolgens door de Zwart-Witters gewonnen waardoor Bennekom niet van eigen helft afkwam. Zwart-Wit’63 creëerde ook kansen, met name over de linkerkant. Eerst was het Michael Wouters die goed doorkwam en zijn voorzet werd door Harold van den Os naast geschoten. Even later was het Ali Akachar die zich prima vrijspeelde in het strafschopgebied maar zijn schot werd knap door doelman Rutten uit de kruising getikt.
In de 62e minuut kreeg Bennekom de eerste kans van de tweede helft. Rogier Wissink mocht alleen afgaan op doelman Van Hemel, maar Rene van Hemel redde. Op dat moment speelde bij scheidsrechter Heusschen een kuitblessure op waardoor beide ploegen voor even de kleedkamer moesten opzoeken.

Toen bleek dat scheidsrechter Heusschen niet verder kon werd in allerijl een vervangende scheidsrechter gebeld. Arbiter Van Beek uit Zeewolde, die normaal zijn wedstrijden fluit in de Topklasse, was bereid om de wedstrijd af te maken. Maar toen bleek al dat met name trainer Henne Oostermeijer van Bennekom eigenlijk helemaal niet verder wilde spelen. Hij was duidelijk angstig dat Zwart-Wit’63 zou gaan profiteren van de wind en dat Bennekom wel eens haar 2e verlies in de competitie kon gaan leiden. Reglementair moet de wedstrijd na maximaal een half uur worden hervat en gelukkig was scheidsrechter Van Beek binnen 28 minuten aanwezig. Maar omdat hij zich nog even moest omkleden zou niet precies binnen een half uur hervat kunnen worden. Normaal geen probleem maar daar dacht Bennekom anders over. Uit angst voor een nederlaag stapten de spelers van Bennekom snel na 30 minuten en 3 seconden onder de warme douches waardoor duidelijk was dat de wedstrijd niet meer hervat zou worden.

Iedereen was het er over eens dat dit eigenlijk competitievervalsing is omdat bij het uit voetballen van de wedstrijd het windvoordeel niet meer aanwezig zal zijn. Daarnaast is het voor een ”grote” club als Bennekom, dat pretendeert om de Topklasse te willen halen, natuurlijk een flater dat het met de staart tussen de benen het sportpark aan de Parkweg verliet.

Zwart-Wit’63 zakt door de andere resultaten in de eerste klasse D naar de 9e plaats. Op zaterdag 12 februari zal Zwart-Wit’63 het uit moeten opnemen in competitieverband tegen Be Quick’28 uit Zwolle.

Opstelling Zwart-Wit’63:
René van Hemel, Arnold Jongetjes, Nick van Renselaar, Maarten Praamstra, Remco van Rijn, Jasper Bouw, Bart Mous, Michael Wouters, Corne Wegerif, Harold van den Os, Ali Akachar


Uitslagen eerste klasse D:
DOS’37 - VVOG 3-1
AVW’66 - Go Ahead Kampen 1-2
Zwart-Wit’63 - Bennekom gestaakt in 62e minuut bij 0-0
WVF - DZC’68 1-3
FC Zutphen – Horst 2-1
SDV Barneveld - Be Quick’28 2-5
DOS Kampen - ASV Dronten 2-2


FOTO'S door Ronald Bonestroo (www.rbfoto.nl)

 


Verslag Website Bennekom:
BENNEKOM BELEEFT STORMACHTIGE MIDDAG AAN RAND VELUWEMEER

Terwijl de wind aan de randen van het Veluwemeer snelheden van ruim 80 km/uur bereikte (Zuidwester wind) en tegenstander Zwart Wit '63 er een hotseknotsbegonia wedstrijd van maakte met van tijd tot tijd zeer hard spel, viel na 1 uur eenrichtingsverkeer scheidsrechter Heusschen uit met een heuse zweepslagblessure. Terwijl de minuten verstreken (binnen 30 minuten dient de wedstrijd reglementair te zijn hervat met een bevoegde vervanger) liep de spanning elders hoog op; In de catacomben, in de wandelgangen, in de (overigens zeer gezellige) kantine en in de bestuursruimte annex sponsorhome.
Omdat de vervangende scheidsrechter, die vanuit het aanpalende Zeewolde nog altijd onderweg bleek en dus zeker niet binnen de benodigde tijd voor de herstart kon fluiten, maakten de Bennekommers gebruik van hun reglementaire recht de wedstrijd niet voort te hoeven zetten.
Ondertussen waren de altijd met het bestuur meereizende Bennekom-sponsors, waaronder enkele oud bestuursleden van de voetbalvereniging Bennekom, verzocht de Zwart Wit bestuursruimte te verlaten, begon het in de kantine wat minder gezellig te worden en kreeg de verslagleggende jourmalist van de Gelderlander het aan de stok met Zwart Wit trainer Bert van Hunestein toen het stakingsoordeel eenmaal was geveld. De Bennekommers waanden zich inmiddels in Cairo nu de reglementen met woorden vol vuur werden bestreden en menigeen die dat niet volmondig beaamde met nog meer vuur werd geattakeerd.
Erelid Arend van den Heuvel (92 jaar) zag dit alles glimlachend gade en werd door enkele Zwart Witters vervolgens als de "goede Bennekommer" (de enige) gekwalificeerd. Alle aanwezigen in de bestuursruimte annex sponsorhome waren het erover eens dat Arend in ieder geval alle lof verdiende en de kwaaiste van het Harderwijker stel stelde vervolgens dat Arend "Bennekoms volgende voorzitter" maar zou moeten worden.
Al met al een hoop hektiek en begrijpelijke teleurstelling aan Zwart Wit zijde terwijl het besluit van trainer Henne Oostermeier evenzogoed begrijpelijk was.
Bennekom had zich in de 1e helft heer en meester getoond, met een stormachtige wind in de rug die echter ook voor complicaties zorgde. Lennart van de Peppel was 2 keer dichtbij een doelpunt maar een 1e keer een lijnverdediger en bij de 2e doelpoging de sterk keepende Rene van Hemel stonden een Bennekommer voorsprong in de weg.
In de 1e helft bleef het vervolgens eenrichtinsgverkeer met 12 corners, acties van Rogier Wissink en Clint van der Wal en nog een woedend schot van Altay Tomruk.
Na rust voerde Bennekom opnieuw de boventoon maar bleek de wind goed voetbal nog meer in de weg te staan. Bennekomkeeper Jeffrey Rutten (1e keus Sjoerd Rensen bleef ziek thuis) redde in de 52e minuut vervolgens knap bij de enige kans van de Zwart Witten, waarna scheidsrechter Heusschen geblesseerd uitviel.
Concurent SDVB verloor ondertussen thuis tegen Be Quick'28 uit Zwolle met 2-5. Datzelfde "Be Quick" dat Bennekom 2 weken terug in Zwolle op 0-0 had gehouden. Bennekom zal voor het resterende half uur nogmaals naar Harderwijk moeten afreizen terwijl volgende week de verre uitreis naar Vriezeveen wacht; alwaar Dos '37 wacht.Verslag De Gelderlander:

Duel Bennekom - Zwart Wit'63 gestaakt


HARDERWIJK - Het duel tussen Zwart Wit'63 en Bennekom is zaterdagmiddag gestaakt. Arbiter Heusschen uit Nijmegen raakte na 58 minuten geblesseerd aan zijn kuit en kon niet verder.
Er kwam vervolgens na drie kwartier nog wel een vervanger, maar Bennekom besloot, bij een stand van 0-0, niet verder te gaan. De club had reglementair een half uur gewacht. ,,Ik heb al een rits blessures en nu riskeer ik nog meer", legde trainer Henne Oostermeijer uit. ,,De spieren zijn koud, we moeten al met al een uur wachten. Dan is er nog een goede warming-up nodig. Dit is onverantwoord."

In het kamp van Zwart Wit werd dat niet gewaardeerd. Leiders werden beledigend en de spelers van Zwart Wit wilden zelfs de spelers van Bennekom te lijf.

Trainer Bert van Hunenstijn van Zwart Wit zag angst bij Bennekom als reden niet verder te spelen, niet de storm in Harderwijk. ,,Wij waren de bovenliggende partij. Bennekom was bang voor verlies."

Hoewel het nog 0-0 was, had Bennekom evenwel al acht dikke kansen gehad. Zwart Wit kwam met uitvallen tot twee kansen. De storm maakte verder fatsoenlijlk voetbal onmogelijk. Zwart Wit hield vooral veel tegen en schoot de bal werkelijk alle richtingen uit. Bennekom worstelde ook veelal met de bal.

Het duel moet nu nog worden uitgespeeld. Het restant is 29 minuten.


Verslag Ede Stad:


Wedstrijd Bennekom gestaakt


BENNEKOM - Bennekom zal dit seizoen nog een keer naar Harderwijk moeten. Het duel tegen Zwart Wit'63 werd namelijk een half uur voor het einde gestaakt. Reden was een blessure van arbiter Heusschen uit Nijmegen.

Er werd nog wel een vervanger gevonden. Maar toen was de reglementaire periode van wachten van een half uur voorbij. Tot woede en ergernis van de thuisploeg weigerde Bennekom verder te spelen met als argument dat men bang was voor blessures.

In het eerste uur was de ploeg van Henne Oostermeijer zeker nog niet in goeden doen. Hoewel de harde wind en het kleine veld een excuus waren, lukte het niet afstand te nemen. Met de wind mee was er de eerste drie kwartier wel een duidelijk overwicht. Maar Clint van der Wal, Altay Tomruk en Lennart van de Peppel zagen geen kans te scoren. Aan de andere kant voorkwam Jeffrey Rutten, die speelde voor de zieke Sjoerd Rensen, een Zwart Wit doelpunt.

In het tweede bedrijf was het overwicht minder. In het kwartiertje wat nog gespeeld werd, lukte het de ploeg van aanvoerder Mees Heller, die ook volgend jaar op De Eikelhof speelt, ook niet de score openen.

Uiteindelijk werd het toch een goede dag voor de Bennekommers. Concurrent SDV Barneveld verloor met 2-5 van Be Quick'28

» Terug

   Team Snelzoeker