» Scheidsrechters
» Sponsor worden
» Onder 23 jaar competitie
» Topscorers competitie
» Toernooien Zwart-Wit'63
» Jubileum 50 jaar


   Hoofdsponsor Senioren:
   

   

   

Nieuws

22-08-2014 - Goed begin in Vriezenveen


Goed begin in Vriezenveen

Afgelopen zaterdag heeft Zwart-Wit’63 de eerste competitiewedstrijd tegen directe concurrent DOS’37 met 0-1 gewonnen.

Na een aftastend begin van beide kanten kreeg Zwart-Wit’63 langzamerhand een overwicht op het middenveld. Met name Jasper Bouw en Bart Mous waren continu aanspeelbaar. Na 10 minuten kon de vrijgespeelde Bart Mous dan ook een mooie dieptepass geven op Djustin Pormes. Djustin nam de bal perfect aan en schoot de bal langs de doelman van DOS’37. Een schitterend begin!

Zwart-Wit’63 hield daarna een licht overwicht tot de drinkpauze halverwege de eerste helft. DOS’37 zag het gevaar op het middenveld ook en zorgde ervoor dat Jasper en Bart geen ruimte meer kregen. Hierdoor kreeg DOS’37 ook kansen. De spits van DOS’37 claimde een strafschop toen hij aangetikt zou zijn door doelman Maik Verhoef. De goed leidende scheidsrechter wuifde het echter weg. Even later werd een doelpunt van DOS’37 nog terecht wegens buitenspel afgekeurd. Aan het eind van de eerste helft had DOS’37 een groot overwicht en moest Zwart-Wit’63 in de verdediging. De 0-1 werd echter goed verdedigd.

Na rust was het weer DOS’37 dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Zwart-Wit’63 stond onder druk en kon de bal niet goed in de ploeg houden. Trainer Peter van Diermen reageerde hierop door Alfred Veleke in te brengen voor Azzedin Attoti. Hierdoor kwam er meer rust in het spel van Zwart-Wit’63 en kreeg de ploeg ook nog kansen toen Jasper Bouw tweemaal over rechts doorkwam. Zijn voorzetten waren echter niet zuiver genoeg. In het laatste kwartier van de wedstrijd begon DOS’37 een slotoffensief waarbij doelman Maik Verhoef een aantal goede reddingen verrichtte. In deze periode had Zwart-Wit’63 de wedstrijd ook in het slot kunnen gooien want Bart Mous schoot vanaf dichtbij de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal en de voor Harold van den Os ingevallen Anand Kandhai schoot de bal van dichtbij net over.

Een uitstekend resultaat maar het voetbal was nog niet altijd even goed. Volgende week tegen SDV Barneveld zal de ploeg weer alles uit de kast moeten halen om van de ploeg van Dick Schreuder 1 punt (of meerdere) af te kunnen snoepen.


Opstelling Zwart-Wit’63:
Maik Verhoef, Gerro Engelgeer, Niels van der Ven, Roy van de Meiracker, Maarten Praamstra, Azzedin Atotti (58. Alfred Veleke), Jasper Bouw, Remco van Rijn, Bart Mous, Harold van den Os (68. Anand Kandhai), Djustin Pormes (80. Fred van de Loo)

Aankomende zaterdag speelt Zwart-Wit’63 thuis tegen SDV Barneveld. Aanvang 14.30 uur.Verslag website DOS’37

ONGELUKKIG DOS ‘37 BEGINT SEIZOENSOUVERTURE MET PUNTVERLIES IN DE 1e Klasse D


03-09-2011 DOS 37 1 – ZWART WIT 63 1: 0 - 1 (ruststand 0-1)
Doelpunt(en):
10e 0-1 Djustin Pormes (Zwart WIT 63)

Opstelling DOS 37
Doel: Sydney Prins
Verdediging: Jarno Keddeman, Kevin Krommendijk, Dennis Boshoeve, Jaap Mulderij
Middenveld: Marcel Smelt ( 62e Ronald ter Morsche) Roy Bouck, Rob ten Hove, Erik Meijerink
Aanval: Marc Meier, Nick Pikkemaat (76e Marco Stegeman)

In de 1e klasse D stond vandaag op sportpark het Midden voor DOS 37 de seizoensouverture tussen DOS 37 en ZWART WIT 63 uit Harderwijk op het programma. ZWART WIT is een tegenstander die het afgelopen seizoen 6 punten van DOS in eigen huis wist te houden, dus is er voor DOS in deze wedstrijd nog iets recht te zetten. Gezien de ambities van de formatie van Frans Zelle een stabiele middenmoter in de eerste klasse te worden is een goed resultaat in het eerste thuisduel van harte welkom.

Om drie uur wordt er door de pupil van de week Michiel Hospers voor de eerste keer afgetrapt en na een mooie slalom met schaar doeltreffend afgerond
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wassink uit Enter werd in de openingsfase van het duel al snel duidelijk dat de ploegen goed aan elkaar gewaagd waren vanmiddag en dat er zich een gelijk opgaande strijd zou gaan ontpoppen
In de openingsfase viel na 10 minuten uit een counter van de tegenpartij de 0-1 uit de lucht. Een uiterst rappe linksbuiten Djustin Pormes weet uit een diepe bal van achteruit de complete verdediging van DOS te verschalken en beheerst de 0-1 binnen te tikken
Dit is ook de enige onachtzaamheid van de DOS defensie deze eerste helft
Het verdere verloop van de eerste helft resulteerde in een schaakspel dat zich voornamelijk op het midden veld voltrok. Compact spelende ploegen die in de eerste 15 minuten elkaar weinig ruimte weggaven

Vijf minuten na de 0-1 gooit DOS het roer om en liet zien dat het vandaag een goed resultaat wilde neer zetten. Dit resulteerde in deze fase in een paar halve kansen voor de thuisploeg die voornamelijk over rechts via Marcel Smelt en Jarno Keddeman tot stand werden gebracht
In de 32e minuut komt het eerste serieuze gevaar van DOS. Uit een diepe bal van Roy Bouck wordt Marc Meijer binnen de zestien weggestuurd. Oog in oog met de keeper weet hij de bal er langs te spelen waarna Marc gevloerd wordt binnen de zestien. Iedereen die de Vriezenveners een warm hart toedraagt ziet hierin een strafschop voor de thuisploeg maar de scheidsrechter ziet het anders en laat het spel doorgaan.

DOS laat zich hierdoor niet ontmoedigen en 2 minuten later ontstaat al de volgende kans. Door Rob ten Hove wordt Nick Pikkemaat op de rand van de zestien aangespeeld en deze weet de bal beheerst in de rechterbovenhoek te leggen. Maar helaas wordt dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel
Het laatste kwartier van de eerste helft raakten de gasten van ZWART WIT steeds meer de grip op het middenveld kwijt en weet de ploeg van Frans Zelle met vlotte lopende combinaties de tegenpartij onder druk te zetten. Het initiatief ligt in deze fase bij DOS maar verder dan een paar halve kansen net voor rust kwamen de Vriezenveners echter niet

Vanaf het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als bij het einde van de eerste helft een positioneel goed voetballend DOS was de bovenliggende partij maar is in de eindpassing niet creatief en nauwkeurig genoeg om de ZWART WIT verdediging te doen wankelen.
In deze fase ontstaan er wel een paar kleine kansen voor de thuisploeg maar een uitstekende keeper van de tegenpartij weet zijn doel vooralsnog schoon te houden.
In de 62e minuut wordt er door trainer Frans Zelle gewisseld, Marcel Smelt verlaat het veld en wordt vervangen door Ronald ter Morsche. Het spelbeeld verandert hierdoor niet. DOS blijft de voetballende ploeg en werkt hard om de tussenstand te doen kantelen.
Met opportunistisch voetbal van DOS zijde wordt de tegenstander teruggedrongen in de eigen zestien
In de 76e wordt Nick Pikkemaat vervangen door Marco Stegeman
Dos gaat nu volledig va-banque spelen. Achterin gaat DOS 1op 1 spelen en voorstopper Kevin Krommendijk gaat als veredelde linksbuiten fungeren. De druk op de goal van de tegenpartij wordt opgevoerd en de aansluitingstreffer hangt in de lucht. De keeper van ZWART WIT weet echter met uitstekende reddingen op schoten van Marc Meier,Rob ten Hove en Marco Stegeman het doel schoon te houden. Daarbij wordt hij nog geholpen door de defensie die in de laatste vijf minuten tot twee keer toe een bal uit de doelmond weet te werken
In deze fase mist het hardwerkende DOS het geluk om alsnog de verdiende aansluitingstreffer te realiseren. In de slotfase is ZWART WIT uit de counter zelfs nog kort bij de tweede goal maar een de poging verdwijnt net over het doel van DOS.

Eindstand 0- 1

Dos speelt al met al een verdienstelijke wedstrijd waarin hard wordt gewerkt en geprobeerd met verzorgd combinatiespel de tegenstander ZWART WIT van het veld te spelen
In de onfortuinlijke 0-1 weet DOS zelfs te tegenstander de wil op te leggen en enkele goede kansen te creëren maar het geluk in de afronding ontbrak. Een wedstrijd vol positieve punten, waardoor DOS met opgeheven hoofd het veld kan verlaten en vol zelf vertrouwen de volgende tegenstander tegemoet kan zien.
In een reactie van speler Dennis Boshoeve na afloop wordt bovenstaande tekst volledig bevestigd met de toevoeging dat in de laatste 15 minuten van de tweede helft de fysieke kracht ontbrak om nauwkeurig te blijven spelen.

Volgende week staat de wedstrijd FC Zutphen 1 – DOS 1 op het programma . Deze wedstrijd wordt om 15.00 afgetrapt in Zutphen.

» Terug

   Team Snelzoeker