» Scheidsrechters
» Sponsor worden
» Onder 23 jaar competitie
» Topscorers competitie
» Toernooien Zwart-Wit'63
» Jubileum 50 jaar


   Hoofdsponsor Senioren:
   

   

   

Nieuws

23-08-2014 - Verslag Zwart-Wití63 - AZSV


Wedstrijdverslag Zwart-Wit’63 - AZSV


Zwart-Wit’63 heeft zaterdag de eerste nacompetitiewedstrijd tegen AZSV met 3-3 gelijkgespeeld. Op zaterdag 16 mei wacht ons de return.

Zwart-Wit’63 begon ijzersterk aan de wedstrijd. AZSV werd in de verdediging gedrukt en er was maar 1 ploeg die voetbalde. Na een kwartier was het dan ook terecht 1-0 door Bennie Schuurman. Vijf minuten later was het Corne Wegerif die alleen op de doelman af kon gaan. Door niet te schieten, maar af te kappen ging deze kans echter verloren.
Tien minuten voor rust was het Gosbert Kok die met een knap schot bijna de 2-0 op het scorebord zette. Vlak voor rust kreeg Zwart-Wit’63 echter het deksel op de neus voor het missen van de vele kansen. Milenko Visser wist de gelijkmaker langs doelman Michel Versteeg te schieten. Een vrije trap in de blessuretijd was de laatste kans voor Zwart-Wit’63. Bennie Schuurman schoot de bal onberispelijk langs de grabbelende doelman van AZSV, 2-1.

Een mooie uitgangspositie, maar achterin bij Zwart-Wit’63 klopte het na de rust niet meer. Eerst werd slecht uitverdedigd waardoor Wietse Kamink de 2-2 kon scoren. Even later was het zelfs 2-3 doordat de volkomen vrijstaande Mart Schutten de bal schitterend in de bovenhoek knalde.

Zwart-Wit’63 moest hierna aan een slotoffensief beginnen en werd geholpen doordat de scheidsrechter twee maal geel trok voor Richard te Selle. Ondanks het mannetje meer werd het spel van Zwart-Wit’63 niet beter. Het was uiteindelijk vlak voor tijd Bennie Schuurman die Bart Mous wegstuurde. Bart gleed samen met de doelman van AZSV naar de bal en uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Norbert Koelewijn. Deze plaatste de bal tussen de palen waardoor de eindstand op 3-3 uit kwam.

Zaterdag in Aalten zal gewonnen moeten worden om in de volgende ronde te mogen uitkomen. Bij een gelijkspel zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen.

Opstelling Zwart-Wit’63:
Michel Versteeg, Arnold Jongetjes (80.Niels van der Ven), Robert den Hartog, Gerro Engelgeer, Nick van Renselaar, Chiel de Graaf (70. Jasper Bouw), Bart Mous, Bennie Schuurman, Corné Wegerif (65. Michael Wouters), Norbert Koelewijn, Gosbert Kok


Na de wedstrijd werd ook de eventuele volgende tegenstander bekend. Veensche Boys is 10e geworden in de 1e klasse D en zal in de halve finale moeten uitkomen tegen de winnaar van AZSV – Zwart-Wit’63

Hierbij ook een oproep. Kom volgende week naar de wedstrijd die om 15.00 begint en steun Zwart-Wit’63 . Ook een oproep aan alle jeugd van Zwart-Wit’63. Kom allemaal in het zwart-wit en steun Zwart-Wit’63 met veel toeters en bellen naar de volgende ronde!
Er wordt geprobeerd om met 3 bussen naar Aalten af te reizen. Wil je mee geef je dan op in de kantine.


Overige uitslagen nacompetitie:
VSCO’61 – Sparta Enschede 0-0
Hulzense Boys - IJVV 0-0Verslag website AZSV


AZSV EN ZWART WIT'63 NA ENERVERENDE WEDSTRIJD GELIJK

AZSV is de nacompetitie in Harderwijk begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Zwart Wit'63.

De uitslag geeft het al aan: het was een enerverende wedstrijd met veel doelpunten. Toen de eerste helft bijna afgelopen was bij een stand van 1-0 in het voordeel van Zwart Wit'63 gaven de AZSV-supporters niet veel meer om de kansen van hun favorieten. Tot dan toe was de rood-witte brigade er niet aan te pas gekomen tegen de felle en fysiek sterke thuisploeg. Het leek wel of de AZSV-ers steeds overal achteraan liepen, terwijl Zwart Wit'63 veel feller was en praktisch alle duels won. En het was eigenlijk een klein wondertje dat de 1-0 stand nog steeds op het scorebord stond. Een stand die in de 14e minuut was bereikt toen Bennie Schuurman na een aanval over de gevaarlijke rechtervleugel de bal uit de draai op doel schoot. Keeper Ruud Kempers stond op het verkeerde been en kon de bal slechts uit het net halen (1-0) Hierna kregen de Harderwijkers nog enkele dotten van kansen die gelukkig voor AZSV door een slechte afwerking niet benut werden. Aanvallend was AZSV volstrekt machteloos en keeper Michel Versteeg van de thuisploeg hoefde slechts één keer in actie te komen bij een schot van de weer opvallend sterk spelende Mart Schutten. Op slag van rust toch nog de nodige opwinding. In de 44e minuut eindelijk een goede aanval van AZSV over rechts. De bal werd teruggelegd, waarna de inschuivende Martijn Beltman de bal op Roy Stinissen speelde. Roy schermde met een man in de rug de bal goed af en gaf breed af op de inkomende Milenko Visser en zijn schot was keeper Michel Versteeg te machtig.(1-1) Toch ging Zwart Wit'63 met een voorsprong rusten, want een onnodige overtreding van de al vroeg ingevallen Tom ter Maat leidde in blessuretijd tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Waarschijnlijk was Ruud Kempers' zicht op de bal niet goed genoeg, want zijn reactie in de linkerbenedenhoek was net te laat om het doelpunt van Bennie Schuurman te voorkomen (2-1)


In de rust zal interim-coach Eugene Boerakker (Raymond Massop had cursus-verplichtingen) ongetwijfeld het een en ander gezegd hebben in de kleedkamer, want het AZSV dat na de rust het veld op kwam toonde veel meer inzet en was veel gretiger. Ook het feit dat met de wind in de rug werd gespeeld speelde een rol. Feit is dat AZSV al na een klein kwartier spelen de achterstand had omgezet in een 2-3 voorsprong. In de 55e minuut verdedigde Zwart Wit'63 helemaal verkeerd uit, waardoor Roy Stinissen alleen voor doelman Michel Versteeg verscheen. Zijn schot werd nog wel gekeerd, maar de rebound kwam voor de voeten van Wietse Kämink, die geen moeite had om de bal in het lege doel te schuiven. En in de 59e minuut was het weer raak. Opnieuw zag de Harderwijkse achterhoede er niet al te safe uit, waardoor Roy Stinissen weer vrij voor doel opdook. Hij werd echter gehinderd met het schieten en hij legde de bal terug op de opkomende Mart Schutten die de bal met een streep in de linkerbovenkruising deponeerde (2-3) In de 66e minuut kreeg AZSV een tegenslag te verwerken. Richard te Selle ging fel een duel aan en scheidsrechter Van Diepen zag er een overtreding in. De frustratie bij Richard was groot toen hij zag dat hij er een gele kaart voor kreeg en hij zette die frustratie kracht bij door iets te roepen richting scheidsrechter. Deze was daar niet van gediend en hield Richard voor de tweede keer een gele kaart voor waardoor Richard kon vertrekken en AZSV met tien man verder moest. Koen Monasso viel in en nam de positie van Richard over en hij vestigde al na een paar minuten de aandacht op zich door bij een rush vanaf eigen helft diverse tegenstander te passeren. Hij kwam alleen voor doel, maar de hoek was net te scherp en zijn harde schot verdween in het zijnet. In de 82e minuut juichte AZSV toen Rick Navis scoorde, maar de scheidsrechter keurde die treffer wegens buitenspel af. In de tegenaanval volgde een diepe bal op de Zwart-Wit spits Norbert Koelewijn. Keeper Ruud Kempers was eerder bij de bal dan zijn tegenstander en leek de bal ook in zijn bezit te hebben. De fors inkomende Koelewijn trapte echter stevig door en de bal verdween, met goedkeuring van de scheidsrechter in het doel. Dit tot grote frustratie van alles wat AZSV was. Het bleef uiteindelijk bij de 3-3 en AZSV lijkt een redelijke uitgangspositie te hebben als Zwart Wit'63 a.s. zaterdag (aanvang 15.00 uur) voor de return naar Aalten komt. Een negatief aspect voor AZSV is wel dat er van de in totaal 9 gegeven gele kaarten er 6 voor AZSV-ers waren. Kaarten die voorkomen hadden kunnen worden als spelers zich wat beter hadden kunnen beheersen. Het wegtrappen van een bal (Tom ter Maat), het weggooien van een bal (Roy Berenschot), het geven van commentaar op de leiding (Richard te Selle en Ruud Kempers) werden nu onnodig door scheidsrechter Van Diepen bestraft.


Opstelling AZSV:
Ruud Kempers, Richard te Selle, Stijn ter Haar, Martijn Beltman, Jan Hendrik Oldenhave, Roy Berenschot, Frank Navis (22. Tom ter Maat), Mart Schutten, Milenko Visser (77.Rick Navis), Roy Stinissen, Wietse Kämink (66.Koen Monasso).

» Terug

   Team Snelzoeker