» Scheidsrechters
» Sponsor worden
» Onder 23 jaar competitie
» Topscorers competitie
» Toernooien Zwart-Wit'63
» Jubileum 50 jaar


   Hoofdsponsor Senioren:
   

   

   

Nieuws

28-07-2014 - Uit de pers.......


Optimisme overheerst bij Zwart Wit'63


door Jeroen Toet. maandag 11 mei 2009 , De Stentor


HARDERWIJK - "We hadden al klaar kunnen zijn met AZSV", vond trainer Bert van Hunenstijn, die tegelijkertijd blij mocht zijn dat zijn club Zwart Wit'63 met een remise (3-3) van het veld stapte. De Harderwijkers domineerden het eerste duel van de dubbele krachtmeting met AZSV, maar hadden uiteindelijk de helpende hand van arbiter Van Diepen nodig om een nederlaag af te wenden.Norbert Koelewijn kon de bal in de slotfase in het lege doel schuiven, nadat Bart Mous met een sliding de uitgekomen doelman Ruud Kempers had belaagd. De sluitpost van AZSV had de bal klemvast, maar liet het leer na de botsing weer los. De dubieuze gelijkmaker volgde bovendien vlak na een (terecht) afgekeurd doelpunt van de buitenspel staande invaller Rick Navis én de zware beslissing van arbiter Van Diepen om AZSV-verdediger Richard te Selle binnen een minuut tweemaal met geel te bestraffen.

Toch mochten ook de bezoekers, ondanks de tumultueuze slotfase, niet mopperen over de eindstand. AZSV raakte na de vroege openingstreffer van Bennie Schuurman volledig in de war, hetgeen de weg plaveide voor de offensieve thuisploeg. "We waren beter en wilden doordrukken, maar we misten teveel opgelegde kansen", blikte Engelgeer terug. Corné Wegerif kreeg, alleen voor doelman Ruud Kempers, de beste mogelijkheid, maar de aanvaller treuzelde te lang en schoof de bal weifelend in de voeten van ploeggenoot Bennie Schuurman, wiens schot werd gekraakt. "We overheersten in de eerste helft, maar we waren niet effectief genoeg", analyseerde Van Hunenstijn, die ook de positieve kant benadrukte. "We speelden met passie."

Zelfs de gebrekkige afronding had de thuisploeg niet voor onoverkomelijke problemen hoeven stellen, want de gasten zetten nauwelijks een gevaarlijke aanval op. De Harderwijkse defensie had grip op het vaardige aanvalstrio met de balvaste Roy Stinissen en het snelle duo Mark Schutten en Wietse Kämink, totdat er barstjes ontstonden in de organisatie.

"Zonde, we hebben drie goals weggegeven", vond aanvoerder Arnold Jongetjes, die bij de tweede tegentreffer met doelman Michel Versteeg de klassieke miscommunicatie uitbeeldde. De twee andere treffers vielen eveneens na een misverstand, zag ook Van Hunenstijn. "Onze defensie is het hele seizoen lekker bezig, maar de organisatie was een aantal keer weg. Dat kan een keer gebeuren, maar het is jammer dat het in zo'n belangrijke wedstrijd gebeurt."

Na het laatste fluitsignaal overheersten de gemengde gevoelens, maar deze maakten binnen de Harderwijkse gelederen al vlot plaats voor optimisme. Engelgeer: "We hadden thuis al moeten winnen, maar we maken daar een goede kans."


foto Bram van de Biezen


» Terug

   Team Snelzoeker