Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zwart-Wit’63 - VVOP

27 januari 2020 8:15

De eerste wedstrijd na de winterstop betekende meteen een topper, want nummer 3 Zwart-Wit’63 ontving koploper VVOP.

De eerste wedstrijd na de winterstop betekende meteen een topper, want nummer 3 Zwart-Wit’63 ontving koploper VVOP. De afstand tussen beide ploegen bedroeg vooraf 2 punten, dus de inzet deze middag was de koppositie. Vanaf de aftrap was al heel snel te zien dat de verschillen tussen beide ploegen heel klein waren. VVOP begon fel aan de wedstrijd, maar Zwart-Wit’63 voetbalde in de openingsfase wat gemakkelijker en beter. In de 8e minuut viel onverwachts het eerste doelpunt. Een vrije trap voor VVOP aan de zijkant van het strafschopgebied, kwam bij de 2e paal voor de voeten van een geheel vrijstaande speler van VVOP. De aanvaller liet met zijn inzet keeper David Houtman kansloos en zette hiermee de 0-1 op het scorebord. Na het openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar de grootste kansen waren voor de gasten uit Voorthuizen. David Houtman hield zijn ploeg met een paar prima reddingen in de wedstrijd. En na één van deze reddingen kende de scheidsrechter VVOP om onduidelijke redenen een penalty toe, maar omdat de speler van VVOP in buitenspelpositie stond, werd de beslissing teruggedraaid. Aan de andere kant was Zwart-Wit’63 een paar keer gevaarlijk via de snelle buitenspelers Mustafa Kalkan en Fabian van Panhuis. De wedstrijd leek op een 0-1 ruststand af te stevenen, toen Zwart-Wit’63 in de 42e minuut een corner kreeg. De indraaiende corner werd bij de eerste paal door Dave van der Sluis met het hoofd verlengd en verdween hierdoor bij de tweede paal in het doel: 1-1. Dit betekende ook de ruststand.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en net als in de eerste helft speelde Zwart-Wit’63 iets beter. VVOP hanteerde meer de lange bal en in de loop van de wedstrijd ging Zwart-Wit’63 steeds meer mee in dit spel. Er was steeds minder sprake van een verzorgde opbouw en het voetbal werd hierdoor van beide zijden er niet beter op. Wel bleef de wedstrijd ongemeen spannend en kon de wedstrijd tot het laatste moment beide kanten op vallen. Op het ene moment was Zwart-Wit’63 gevaarlijk voor het doel van VVOP en leek Zwart-Wit’63 de wedstrijd te gaan winnen, maar even later waren de rollen weer omgedraaid. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Mustafa Kalkan een grote kans op de 2-1, maar in plaats van de bal af te geven, ging de snelle aanvaller voor eigen succes. Zijn inzet was echter te zacht en trof daarom geen doel. Maar het slotakkoord was weer voor VVOP, dat 2 keer gevaarlijk voor David Houtman opdook. Maar ook deze kansen werden niet omgezet in een doelpunt. Toen de scheidsrechter na 95 minuten affloot, konden beide ploegen vrede hebben met deze uitslag.

Opstelling Zwart-Wit’63: David Houtman, Sander Bruinink (75e minuut Eric Jansen), Dave van de Sluis, Reijer Roelofsen, Tom van Wijk, Mike Jansen, Mounir el Ablak, Jordy Ernsten (60e minuut Oussama Labari), Mustafa Kalkan, Martijn Smits (85e minuut Sabir Aheddouch), Fabian van Panhuis