Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zwart Wit’63 - Terschuurse Boys

10 maart 2020 12:15

In de 3e klasse B zijn de onderlinge verschillen bovenin zo klein, dat er elke week wel één of meer toppers op het programma staan.

In de 3e klasse B zijn de onderlinge verschillen bovenin zo klein, dat er elke week wel één of meer toppers op het programma staan. Na de zeperd in Wageningen tegen SKV moest Zwart Wit’63 thuis aantreden tegen Terschuurse Boys dat ook met 29 punten op een gedeelde 2e plaats stond. Zwart Wit’63 begon goed aan de wedstrijd en al na 6 minuten kon de diep gestuurde Jordy Ernsten in het strafschopgebied alleen onreglementair gestopt worden door de keeper. De terecht toegekende penalty werd beheerst binnengeschoten door Reyer Roelofsen: 1-0. Gesteund door de vroege voorsprong behield Zwart Wit’63 in de beginfase het betere van het spel. Maar ook Terschuurse Boys liet geregeld zien niet voor niets hoog op de ranglijst te staan. Halverwege de eerste helft pakte Terschuurse Boys het initiatief over van de thuisploeg. Dit resulteerde in een paar vrije trappen en een grote kans, maar gelukkig voor Zwart Wit’63 werd er geen omgezet in een doelpunt. In de laatste 10 minuten voor de rust kreeg Zwart Wit’63 drie keer de kans de voorsprong te vergroten. In de 39e minuut kon een kopbal van Reyer Roelofsen door een speler van de lijn worden gehaald, nadat de keeper al gepasseerd was. In de 41e minuut kreeg Martijn Smits na een prima aanval een grote kans, maar zijn inzet verdween over het doel. En weer een minuut later leek Fabian van Panhuis te gaan scoren, maar hij verzuimde de trekker over te halen. Omdat er niet meer werd gescoord, gingen beide ploegen met een 1-0 tussenstand rusten. Een terechte voorsprong voor Zwart Wit’63 die gezien het aantal kansen groter had moeten zijn.

In de 2e helft moest Zwart Wit’63 zich voornamelijk beperken tot het verdedigen van de 1-0 voorsprong. Terschuurse Boys speelde goed en hield de thuisploeg onder druk. Echt grote kansen leverde dit niet op, maar de gasten hebben veel lengte in de ploeg dus het was bij voorzetten en corners telkens oppassen voor Zwart Wit’63. Zwart Wit’63 was voornamelijk gevaarlijk in de omschakeling en uit één van deze momenten ontstond de grootste kans van de 2e helft, maar het lukte Martijn Smits niet om te scoren. Na deze kans werd de spits gewisseld voor Bart Mous. Terschuurse Boys probeerde van alles om op gelijke hoogte te komen, maar de verdediging van Zwart Wit’63 bleef onder leiding van het prima centrale duo Reyer Roelofsen en Dave van der Sluis ondanks de druk redelijk gemakkelijk overeind.

Het niveau van de wedstrijd was niet goed, maar de spanning vergoedde veel. Tot de laatste seconde kon de wedstrijd nog  alle kanten op, maar nadat de prima scheidsrechter na 94 minuten voor de laatste keer floot kon Zwart Wit’63 weer 3 punten bijschrijven. Een zwaarbevochten overwinning, die alleen op basis van het aantal kansen terecht was.

Opstelling Zwart Wit’63: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Dave van de Sluis, Reijer Roelofsen, Tom van Wijk, Mike Jansen (85e minuut Justin Franken), Jordy Ernsten, Eric Jansen Mustafa Kalkan (75e minuut Jan van Bijsteren), Martijn Smits (60e minuut Bart Mous), Fabian van Panhuis