Wedstrijdverslag WZC - Zwart Wit 63

31 augustus 2020 10:00

-

WZC - Zwart Wit’63

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2020-2021 werd gespeeld op het mooie sportpark in Wapenveld tegen WZC. De voorbereiding van Zwart Wit’63 is tot nu toe redelijk goed verlopen met winstpartijen tegen vv Nunspeet, sv Lelystad en BAS. Van WZC was weinig bekend, behalve dat ze hoog in de 4e klasse stonden toen het afgelopen seizoen voortijdig werd afgebroken. Vanaf de aftrap was te zien dat Zwart Wit’63 de betere ploeg was. Binnen 5 minuten kreeg Zwart Wit’63 al 2 kansen op het openingsdoelpunt maar de inzetten van Fabian van Panhuis en Martijn Smits werden beide gekeerd door de keeper van WZC. In de 16e minuut was het wel raak. Martijn Smits was niet zelfzuchtig maar legde de bal breed waarna Fabian van Panhuis de openingstreffer kon maken: 0-1. In deze fase van de wedstrijd was het kwaliteitsverschil het beste zichtbaar en dit werd in de 22e minuut in de score uitgedrukt. Een mooie voorzet van Marchello Besselsen werd net zo mooi ingekopt door Martijn Smits: 0-2. Het laatste gedeelte van de 1e helft was wat minder, waardoor WZC beter in de wedstrijd kon komen. Maar er werd in de 1e helft niet meer gescoord.

De 2e helft begon veelbelovend. Een vrije trap op 20 meter van het doel werd door aanvoerder Mike Jansen schitterend op de kruising getrapt. Mike Jansen speelt tot nu toe een uitstekende voorbereiding. Ook in de wedstrijd tegen WZC was hij de beste man van het veld. Een andere uitblinker van de voorbereiding was betrokken bij het 3e doelpunt van Zwart Wit’63. Met een prachtige steekbal bediende Jan van Bijsteren Sabir Aheddouch. Met de buitenkant van zijn schoen liet laatstgenoemde de keeper kansloos: 0-3. Bij een 0-2 stand was WZC nog dichtbij de aansluitingstreffer. Een als voorzet bedoelde bal kwam op de binnenkant van de paal. Maar hiermee zijn alle hoogtepunten van de 2e helft wel benoemd. Een gezapige wedstrijd eindigde hiermee in een terechte 0-3 overwinning voor Zwart Wit’63. Volgende week speelt Zwart Wit’63 thuis tegen BAS.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Dave van der Sluis, Reijer Roelofsen, Justin Franken, Mike Jansen(60e minuut Jordy Ernsten), Jan van Bijsteren, Sabir Aheddouch(75e minuut Nuij Visser), Fabian van Panhuis, Martijn Smits, Marchello Besselsen(65e minuut Mounir el Ablak)