Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag Zwart-Wit'63 - Veenendaal

28 september 2020 11:15

Door de TC

Onder heerlijke omstandigheden moest Zwart Wit’63 thuis aantreden tegen vv Veenendaal. De gasten hadden de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen, dus het beloofde een zware pot te worden voor Zwart Wit’63. Vanaf de aftrap waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Er waren weinig momenten in de strafschopgebieden en pas in de 25e minuut kreeg Zwart Wit’63 een eerste schietkans, maar het schot van Sabir Aheddouch kwam tegen een speler van vv Veenendaal. In de 30e minuut mocht vv Veenendaal de eerste kans noteren. Verder gebeurde er in de eerste helft niets noemenswaardig en daarom was de 0-0 ruststand logisch. Bovenstaande suggereert dat het een matige wedstrijd was, maar dat was absoluut niet waar. Beide ploegen haalden een behoorlijk goed niveau, maar waren op alle fronten gelijkwaardig.

In de 2e helft ging Zwart Wit’63 beter van start. Het lukte vv Veenendaal bijna niet om van eigen helft te komen. In de 58e minuut kreeg Zwart Wit’63 2 kansen. Eerst was er een kans voor Marchello Besselsen en in dezelfde minuut kon een schot van Sabir Aheddouch nog net over de lat worden getikt door de uitstekende keeper van vv Veenendaal. Na het eerste kwartier kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht. In de 60e minuut kwam de niet geheel fitte Fabian van Panhuis in het veld. Maar de ongelukkige aanvaller moest zich 9 minuten later weer geblesseerd laten vervangen net op het moment dat hij na een uitstekende pass van Mike Jansen op weg leek naar een grote kans. In de 80e minuut redde Stijn van de Belt uitstekend op een kopbal van éeń van de gasten. En 2 minuten later leek de wedstrijd in het voordeel van Zwart Wit’63 te kantelen nadat een speler van vv Veenendaal na een stevige overtreding met rood van het veld werd gestuurd. In de slotfase probeerde Zwart Wit’63 de overwinning te forceren maar verder dan een grote kans van Sabir Aheddouch kwam het niet. De 0-0 uitslag was daarom terecht.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Dave van der Sluis, Justin Franken, Ricardo Westerink, Mike Jansen, Mounir el Ablak, Sabir Aheddouch, Jan van Bijsteren(64e minuut Jordy Ernsten), Martijn Smits, Marchello Besselsen(60e minuut Fabian van Panhuis(69e minuut Nuij Visser)