Wedstrijdverslag Sc Hoevelaken - Zwart-wit'63

5 oktober 2020 8:30

Door de TC

sc Hoevelaken - Zwart Wit’63

In de 3e wedstrijd van het seizoen moest Zwart Wit’63 de 1e overwinning van het seizoen halen. Dit moest gebeuren in de uitwedstrijd tegen de verrassende koploper sc Hoevelaken. Omdat er nog maar zelden op natuurgras wordt gespeeld, zou je verwachten dat Zwart Wit’63 moest wennen aan de omstandigheden, maar vanaf de eerste seconde was het Zwart Wit’63 dat het spel dicteerde. sc Hoevelaken trok zich onmiddellijk terug op eigen helft en loerde op de snelle omschakeling. Maar in de hele 1e helft lukte het de gastheren geen enkele keer om via een fatsoenlijke aanval in het strafschopgebied van Zwart Wit’63 te komen. Keeper Stijn van de Belt hoefde in de 1e 45 minuten dan ook geen enkele redding te verrichten. Zwart Wit’63 speelde in de 1e helft het beste voetbal van het seizoen. Via vlotte combinaties lukte het telkens om gevaarlijk voor het doel van sc Hoevelaken te komen. Het was gewoon wachten op het 1e doelpunt. En dat viel in de 16e minuut. Aan het eind van weer een prima aanval kopte Martijn Smits een voorzet van Justin Franken onhoudbaar tegen de touwen: 0-1. Na het doelpunt veranderde er niets aan het spelbeeld en het was wachten op het 2e doelpunt. In de 20e minuut leek Ricardo Westerink zijn prima wedstrijd te belonen met een doelpunt, maar zijn schot na een mooie actie verdween net naast het doel. In het eerste half uur waren er nog kansen voor Marchello Besselsen(schitterende actie!) en Martijn Smits. In de 31e minuut viel eindelijk de verdiende uitbreiding van de score. Een lage voorzet van Ricardo Westerink kwam bij Martijn Smits terecht en de steeds beter in vorm rakende spits wist wel raad met deze kans: 0-2. En ook na het 2e doelpunt stopte de aanvalsmachine van Zwart Wit’63 niet. Maar helaas werd het krachtsverschil verder niet in de score uitgedrukt. Het enige verwijt na deze uitstekende eerste helft dat Zwart Wit’63 gemaakt kon worden, was dat de voorsprong niet veel hoger was.

De 2e helft zou heel anders verlopen. Niet eens zozeer wat het spelbeeld betreft, maar wel in de score. Zwart Wit’63 kwam helemaal niet slecht de kleedkamer uit, maar het had wel gewaarschuwd moeten zijn toen sc Hoevelaken in de 48e minuut de 1e kans van de wedstrijd kreeg. Keeper Stijn van de Belt kon toen nog redding brengen. In de 52e minuut was er nog een kans voor Mike Jansen, maar in de periode daarna gebeurde er van alles. Volkomen onverwachts en helemaal onnodig kon sc Hoevelaken in 2 minuten tijd van 0-2 naar 2-2 terugkomen. Bij de 1-2 kwam een door Stijn van de Belt weggestompte bal ongelukkig voor de voeten van een sc Hoevelaken-speler en bij de 2-2 stond een speler van sc Hoevelaken wel heel erg vrij. In de 63e minuut leek het drama voor Zwart Wit’63 helemaal compleet toen sc Hoevelaken zelfs op voorsprong kwam. Maar 1 minuut later kwam Zwart Wit’63 weer langszij door een treffer van Sabri Aheddouch. Beide ploegen gingen daarna op jacht naar een 4e treffer. En die had ook aan beide zijden kunnen vallen, maar dat gebeurde niet. sc Hoevelaken kopte nog op de paal en Zwart Wit’63 deed te weinig met een vrije trap in het strafschopgebied na een terugspeelbal van sc Hoevelaken. Na het laatste fluitsignaal was heel Zwart Wit’63 enorm teleurgesteld. Een uitstekende 1e helft werd gevolgd door een redelijke 2e helft, maar er was maar 1 ploeg dat recht had op de overwinning en dat was Zwart Wit’63.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Dave van der Sluis, Justin Franken, Ricardo Westerink, Mike Jansen, Mounir el Ablak, Sabir Aheddouch(75e minuut Bart Mous), Jan van Bijsteren(64e minuut Eric Jansen), Martijn Smits, Marchello Besselsen(75e minuut Nuij Visser))