Wedstrijdverslag Zwart-Wit'63 - Rood-Wit'58

12 oktober 2020 8:15

-

Zwart Wit’63 - Rood Wit’58

Na 3 gelijke spelen moest Zwart Wit’63 in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit’58 de eerste overwinning van het seizoen halen. Helaas mochten er geen toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn, daarom vond de wedstrijd plaats in een troosteloze ambiance. Gelukkig voor de thuisblijvers, was de wedstrijd wel online te volgen. Prima geregeld.

De wedstrijd leek al na 8 minuten gespeeld, omdat het toen al 2-0 voor Zwart Wit’63 stond. Na 5 minuten kopte Martijn Smits een mooie voorzet van Marchello Besselsen tegen de touwen en 3 minuten later strafte dezelfde Martijn Smits gestuntel in de verdediging van Rood Wit’58 af en zette Zwart Wit’63 daarmee in een zetel. Het opportunistisch spelende Rood Wit’58 had daar in de eerste 10 minuten niets tegenover gesteld. Maar toch kwam de ploeg uit Putten binnen het kwartier op 2-1. Na een vermeende overtreding van Stijn van de Belt kreeg Rood Wit’58 een penalty die werd omgezet in een doelpunt: 2-1. Na een redelijk eerste kwartier zakte het niveau van de wedstrijd per minuut. Zwart Wit’63 voetbalde wat gemakkelijker dan de gasten, maar verder dan een schot op de paal van Nuij Visser kwam het echter niet. Het spelletje van Rood Wit’58 is eigenlijk heel simpel: de bal moet zo snel mogelijk naar voren en bij voorkeur gebeurt dit met een lange bal van één van de verdedigers. Dat de ploeg hier soms nog gevaarlijk door werd, lag echter vooral aan het matige spel van Zwart Wt’63. De 2-1 voorsprong bij rust was terecht.

De 2e helft leek in eerste instantie wat beter dan de 1e helft. Spits Martijn Smits kreeg in de 48e minuut een grote kans op zijn 3e treffer, maar daarna zakte het peil weer naar het niveau van de 1e helft. In de 67e minuut was er eindelijk weer wat opwinding toen na een opstootje zowel Mike Jansen als een speler van Rood Wit’58 met een rode kaart van het veld werden gestuurd. In de fase daarna werden de ruimtes op het veld steeds groter. Door de stand leek de wedstrijd nog wel spannend, maar de gasten uit Putten maakten geen enkel moment aanspraak op een 2e doelpunt. Pas in de 83e minuut was de wedstrijd eindelijk beslist en nu maakte Martijn Smits wel zijn 3e doelpunt, deze keer op aangeven van Eric Jansen. Het mooie doelpunt van Reyer Roelofsen in blessuretijd zorgde uiteindelijk voor de afgetekende overwinning van 4-1 voor Zwart Wit’63.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Dave van der Sluis, Justin Franken, Ricardo Westerink, Mike Jansen, Mounir el Ablak,, Jan van Bijsteren, Martijn Smits(87e minuut Reyer Roelofsen), Marchello Besselsen(75e minuut Eric Jansen), Nuij Visser(70e minuut Sabir Aheddouch)