Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zwart-Wit’63 – vv Stroe

23 september 2019 15:45

Na een goede voorbereiding van Zwart-Wit’63 waren de verwachtingen hoog gespannen.

Na een goede voorbereiding van Zwart-Wit’63 waren de verwachtingen hoog gespannen. De trainer van vv Stroe, Bert van de Brink, bestempelde Zwart-Wit’63 al als kampioenskandidaat, maar de doelstellingen van Zwart-Wit’63 zelf zijn wat realistischer. Op deze zonnige zaterdagmiddag waren de bedoelingen van beide ploegen vanaf het startsignaal duidelijk. Zwart-Wit’63 probeerde het spel te maken en vv Stroe loerde via hun 2 snelle aanvallers op de counter. Het tempo lag erg laag, maar Zwart-Wit’63 probeerde telkens voetballend door de verdediging van vv Stroe te snijden. Mustafa Kalkan was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde op de lat. Stroe was al een paar keer gevaarlijk geweest door de ballen achter de verdediging van Zwart-Wit’63 te leggen. In de 19e minuut gebeurde dit weer. Keeper Stijn van de Belt schatte de bal in eerste instantie verkeerd in en in 2e instantie kon hij alleen maar redden door een overtreding in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd gekeerd door Stijn van de Belt, maar in de rebound was het wel raak: 0-1. Het spelbeeld veranderde niet. Zwart-Wit’63 had de bal en vv Stroe bleef loeren op de tegenaanval. Maar door het te lage tempo bleven de gasten uit Stroe redelijk makkelijk overeind. Met een 0-1 stand gingen beide ploegen rusten.

De 2e helft begon zoals de 1e helft was geëindigd. Het tempo lag alleen nu wel hoger. Zwart-Wit’63 ging gelijk op jacht naar de gelijkmaker. Eerst was vv Stroe weer gevaarlijk, maar daarna hield Zwart-Wit’63 de gasten continu onder druk. In de 55e minuut kwam Zwart Wit 63 al op gelijke hoogte. Jordy Ernsten stuurde Martijn Smits diep en met zijn rechterbeen(!) schoot hij de bal onhoudbaar in de hoek: 1-1. Zwart-Wit’63 ging vervolgens op jacht naar de voorsprong. En die leek er in de 70e minuut te komen. Een diepe bal werd door Bart Mous terug gekopt en Martijn Smits kopte zijn ploeg op voorsprong. De scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed, maar na het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter keurde hij het doelpunt als nog om onduidelijke en onbegrijpelijke reden af. Zwart-Wit’63 bleef op zoek gaan naar de voorsprong, maar in de 83e minuut kwam het toch weer op achterstand. Weer ging er een verdedigingsfout aan vooraf en alleen voor keeper Stijn van de Belt wist de aanvaller van vv Stroe wel raad met dit buitenkansje: 1-2. Twee minuten later was het weer raak. En weer gingen er een paar verdedigingsfouten aan vooraf. De bal werd onnodig verspeeld en Stijn van de Belt had geen kans tegen 2 aanvallers van vv Stroe. In de 92e minuut maakte Bart Mous met een schitterende treffer nog de 2-3, maar verder dan deze treffer kwamen de Harderwijkers niet. In de slotfase liepen de frustraties nog hoog op, vooral richting de scheidsrechter, maar de onnodige nederlaag was volledig te wijten aan de thuisploeg zelf.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Reijer Roelofsen, Dave van de Sluis (88e minuut Ricardo Westerink), Tom van Wijk, Mike Jansen, Jordy Ernsten, Oussama Labari, Mustafa Kalkan (66e minuut Fabian van Panhuis), Maik Verhoef (46e minuut Bart Mous), Martijn Smits