Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Terschuurse Boys – Zwart-Wit’63

30 september 2019 13:15

De openingswedstrijd tegen vv Stroe was voor Zwart-Wit’63 teleurstellend verlopen, dus als er tegen Terschuurse Boys weer punten verspeeld zouden worden, stond het na 2 wedstrijden al op grote afstand van de koplopers.

De openingswedstrijd tegen vv Stroe was voor Zwart-Wit’63 teleurstellend verlopen, dus als er tegen Terschuurse Boys weer punten verspeeld zouden worden, stond het na 2 wedstrijden al op grote afstand van de koplopers. De opdracht was vooraf dus duidelijk. Door de vele regen was het veld erg nat en glad, maar prima bespeelbaar. Over de eerste helft kunnen we eigenlijk kort zijn. Terschuurse Boys zakte in op eigen helft en de thuisploeg gunde Zwart-Wit’63 de bal. Zwart-Wit’63 combineerde wat makkelijker dan Terschuurse Boys, maar beide keepers hoefden niet of nauwelijks in actie te komen. Op basis van het balbezit verdiende Zwart-Wit’63 misschien wat meer, maar op basis van de kansen was de 0-0 ruststand eigenlijk even logisch als terecht.

De 2e helft was niet veel beter dan de 1e helft, maar er gebeurde wel iets meer voor beide doelen. Zwart-Wit’63 begon goed aan de 2e helft en de eerste kans was dan ook voor de Harderwijkers. Na een goede actie van Martijn Smits bereikte zijn voorzet net Bart Mous niet. Vlak daarna werd een doelpunt van Terschuurse Boys terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De wedstrijd was in evenwicht, dus het was wel duidelijk dat er deze middag niet veel gescoord zou worden. In de 80e minuut kreeg Terschuurse Boys een wat gemakkelijk gegeven vrije trap na een handsbal van Mike Jansen. De vrije trap werd verprutst, maar Terschuurse Boys kreeg direct daarna weer een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, deze keer na een overtreding. Deze vrije trap werd wel goed ingeschoten en werd langs de muur en langs keeper Stijn van de Belt geschoten: 1-0. Met de ingebrachte Reijer Roelofsen probeerde trainer Werner Pluim nog een punt te forceren. En dat leek in de slotminuten te lukken. Fabian van Panhuis gaf de bal laag voor en voor een leeg doel raakte Martijn Smits de bal volledig verkeerd, waardoor de niet te missen kans toch werd verprutst. Direct daarna floot de scheidsrechter af. Een zure en onnodige nederlaag in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink (83e minuut Reijer Roelofsen) Mike Jansen, Dave van de Sluis, Tom van Wijk, Mounir el Ablak, Jordy Ernsten, Oussama Labari (65e minuut Fabian van Panhuis), Mustafa Kalkan (70e minuut Maik Verhoef), Bart Mous, Martijn Smits