Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zwart-Wit'63 - SP Teuge

20 oktober 2019 12:15

Zou het in de 5e wedstrijd eindelijk gebeuren: de eerste overwinning van het seizoen?

Zou het in de 5e wedstrijd eindelijk gebeuren: de eerste overwinning van het seizoen? Al 4 wedstrijden lang was Zwart-Wit’63 dichtbij een overwinning, maar de realiteit was dat het met slechts 2 punten uit 4 wedstrijden op een 9e plek stond. De openingsfase was duidelijk voor Zwart-Wit’63. In de eerste 10 minuten kon Fabian van Panhuis al 2 keer alleen op de keeper van SP Teuge afgaan, maar beide keren kwam de keeper van SP Teuge als sterkste uit het duel. In de 18e minuut belandde een inzet van Fabian van Panhuis na een combinatie met Oussama Labari op de paal. Na deze actie kwamen de gasten uit Teuge iets beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het echter nooit. Eénmaal moest keeper Stijn van de Belt in actie komen na een verdedigingsfout. Verder kon SP Teuge eigenlijk niets uitrichten, terwijl Zwart-Wit’63 grote kansen kreeg via o.a. Mustapha Kalkan en Oussama Labari. De wedstrijd leek naar een 0-0 ruststand te gaan, maar in de 45e minuut bracht Oussama Labari Zwart-Wit’63 toch op een terechte voorsprong. Na een mooie actie draaide hij de bal laag om de keeper van SP Teuge in het doel: 1-0.

In de 2e helft was Zwart-Wit’63 heer en meester. Trainer Werner Pluim had een paar omzettingen in het veld gedaan, waardoor o.a. spits Bart Mous op het middenveld kwam te spelen. En deze omzettingen kwamen het spel van Zwart-Wit’63 ten goede. En in de 52e minuut werd de wedstrijd al beslist. Fabian van Panhuis bediende spits Mustapha Kalkan en deze laatste maakte deze kans keurig af: 2-0. Het krachtsverschil werd pas in de 78e minuut  in de score tot uiting gebracht. Zwart-Wit’63 kreeg een wat gemakkelijk toegekende strafschop. De strafschop van Fabian van Panhuis werd nog gestopt door de keeper van SP Teuge maar in de rebound schoot de aanvaller wel raak: 3-0. Na deze treffer was het verzet van SP Teuge definitief gebroken. In de 80e minuut gunde Fabian van Panhuis de ingevallen Martijn Smits een doelpunt (4-0) en in de 88e minuut kopte Martijn Smits de eindstand op het scorebord. Een volkomen terechte overwinning en vooral een beloning voor het team en de staf die zijn blijven geloven in hun plan en speelwijze.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Reijer Roelofsen, Mike Jansen, Tom van Wijk, Mounir el Ablak (80e minuut Eric Jansen), Jordy Ernsten, Oussama Labari, Mustapha Kalkan (70e minuut Martijn Smits), Bart Mous, Fabian van Panhuis (80e minuut Justin Franken)