Facebook Toestaan Niet toestaan

"Een echte finale met een terechte winnaar"

5 juni 2023 23:00

Afgelopen zaterdag was het zover. De KNVB Bekerfinale.

De groep verzamelde om 9.30 uur op het sportpark en na een kopje thee en een broodje, ging de wedstrijdbespreking van start. Middels diverse kanalen wat informatie over de tegenstander ingewonnen, maar de boodschap was helder…..
Gewoon je eigen spel spelen zoals jullie altijd doen!!

Beneden aangekomen stonden de 2 bussen klaar voor vertrek. Per bus 58 mensen aan boord.
De supportersvereniging Black &White Fighters hadden een bus beschikbaar gesteld en die was snel vol. Op de locatie aangekomen werd de JO17-1 onthaald met een haag van supporters met aan beide kanten mooie Zwart Witte rookpotten.

De opkomst was super voor de jongens, de jongste jeugd stond op het veld te zwaaien met de befaamde vlaggen en de meer dan 200 meegereisde supporters moedigden de spelersgroep geweldig aan. Dat moest wel een boost geven.

Zwart-Wit’63 JO17-1 begon wat nerveus en slordig aan de wedstrijd wat een schot op de paal opleverde in de 1e minuut voor s.v. Orion JO17-1. Daarna pakten de Harderwijkers het goed op en kwamen op een terechte 0-1 en 0-2 voorsprong bij rust. De kampioen van Divisie 5 (3 klasse hoger spelend dan Zwart-Wit'63) was niet bij machte het sterk en agressief spelende Zwart-Wit'63 te bestrijden.

Na de rust kwam s.v. Orion iets beter uit de kleedkamer en was het onrustig bij ZwartWit'63. Dit resulteerde in een hoop overtredingen en weinig voetbal en de op dat moment verdiende 1-2.

Vlak daarna een harde charge van een speler van s.v. Orion, wat hem een rode kaart opleverde en 5 minuten later werd op dat moment de terechte 1-3 ingekopt. De wedstrijd leek gespeeld alhoewel Zwart-Wit'63 het zichzelf nog lastig maakte en s.v. Orion 1 minuut voor tijd nog de 2-3 maakte.

Na 6 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af en was de ontlading daar!

Zwart-Wit'63 JO17-1 heeft de dubbel gepakt, wat een unieke prestatie is op dit niveau.