Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zwart-Wit’63 - Otterlo

2 december 2019 8:00

Onder prachtige omstandigheden moest Zwart-Wit’63 thuis aantreden tegen sv Otterlo.

Onder prachtige omstandigheden moest Zwart-Wit’63 thuis aantreden tegen sv Otterlo. Beide ploegen stonden in punten gelijk, dus de winnaar van de wedstrijd zou een sprong op de ranglijst maken. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd. In de eerste 10 minuten kregen beide ploegen een schietkans, maar beide schoten werden gestopt door de keepers. sv Otterlo begon beter in de wedstrijd te komen, maar de grootste kans was in de 17e minuut voor Fabian van Panhuis, maar zijn schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Na de sterke fase van sv Otterlo nam Zwart-Wit’63 het initiatief over. En dat leverde in de 34e minuut succes op. Via Jordy Ernsten kwam de bal bij Martijn Smits en de spits liet de keeper van sv Otterlo kansloos: 1-0. Vlak daarna werd een situatie niet juist ingeschat door de scheidsrechter. De keeper van sv Otterlo kreeg buiten het strafschopgebied de bal tegen zijn arm waardoor Fabian van Panhuis een doelkans werd ontnomen. De keeper had hier een rode kaart voor moeten hebben, maar de scheidsrechter oordeelde anders. De wedstrijd leek naar een 1-0 ruststand te gaan en dat zou in die fase verdiend zijn, maar in de 42e minuut verdween een hoge voorzet van sv Otterlo onverwachts via de 2e paal in het doel: 1-1. Dit was de ruststand.

In de 2e helft leek het alsof Zwart-Wit’63 de schok van de gelijkmaker nog niet te boven was. sv Otterlo was de betere ploeg en zou dat de hele 2e helft blijven. De gasten speelde beter voetbal en Zwart-Wit’63 moest het vooral hebben van snelle counters. Maar in de schaarse momenten dat Zwart-Wit’63 voor het doel van sv Otterlo kwam, werd er veel te slordig gevoetbald. Het was eigenlijk wachten op het doelpunt van sv Otterlo, maar de gasten gingen niet nauwkeurig om met de kansen. sv Otterlo leek ook op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Omdat er verder niet meer werd gescoord, bleef de stand ongewijzigd: 1-1. Een uitslag waar Zwart Wit 63 het meest blij mee mocht zijn. Zwart-Wit’63 speelde de slechtste wedstrijd tot nu toe en dan is een gelijkspel uiteindelijk een goed resultaat.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Reijer Roelofsen, Dave van de Sluis, Tom van Wijk, Mounir el Ablak, Eric Jansen (70e minuut Jan van Bijsteren), Oussama Labari, Martijn Smits, Fabian van Panhuis (65e minuut Mustapha Kalkan), Jordy Ernsten (80e minuut Justin Franken)