Voorbeschouwing Zwart-Wit '63 - Rood Wit '58

Voorbeschouwing Zwart-Wit '63 - Rood Wit '58

Zwart Wit '63 1

4 - 1

Rood-Wit '58 1

Competitie

3e klasse B

Datum

10 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

P.W. (Peter) van der Leek

Accommodatie

Sportpark Parkweg
Parkweg 0
3842 AD
Harderwijk
tel. 0341-412659

20201003_Zwart_Wit_-_Rood_Wit_Affiche.jpg

Het bestuur van Zwart-Wit ’63 en onze (hoofd)sponsors Vincent Kok Schilderwerken, Steengoed voor buiten, Beach Hotel Bar & Kitchen Monopole en Inter Metals GmbH kijken graag met u vooruit naar de wedstijd van aanstaande zaterdag tegen Rood Wit uit Putten.

Vorige week in Hoevelaken speelden we voor de derde maal op rij gelijk. Als je het positief bekijkt, kan je constateren dat we na drie competitierondes nog geen duel hebben verloren. We denken dat we met achtereenvolgens SKV, Veenendaal en Hoevelaken ook best een lastig programma achter de rug hebben. Dan doe je het dus misschien niet eens zo gek. Maar cijfermatig bekeken zet 3 puntjes uit 3 duels natuurlijk geen zoden aan de dijk. Het zou dus wel heel fijn zijn als we vandaag tegen Rood Wit voor het eerst de volle drie punten binnenslepen.

We mogen de de Puttenaren al wel een beetje de survival-experts van de derde klasse noemen. De gezellige dorpsclub moet de laatste jaren geregeld tegen degradatie knokken. Dat lukt ze steeds goed. Afgelopen jaar stond het op de eennalaatste plaats toen de competitie werd afgebroken. Saved by the bell? We denken dat de mannen uit Putten het wel weer hadden gered. Als je geregeld moet knokken, wordt je sterk…

We willen overigens niet het misverstand laten ontstaan dat we de Puttenaren onderschatten. Zeker niet, want Zwart Wit heeft van oudsher vaak moeite met deze taaie ploeg. Vorig seizoen wonnen we thuis weliswaar met 3-0 van Putten, maar in de vier seizoenen daarvoor hielden we elkaar perfect in balans.

Daar komt bij dat er in de zomer versterking kwam van de grote buurman en hoofdklasser  SDCP, waaronder goalie Joris ten Bolscher die de gestopte Rene van Hemel opvolgt. De ploeg van trainer Albert van Nijhuis zag afgelopem zomer echter ook vijf ervaren jongens vertrekken en stoppen. We vinden het daarom moeilijk om in te schatten hoe Putten er voor staat. De roodwitten startten de competitie met een 1-4 nederlaag tegen Hoevelaken maar wonnen daarna met 1-2 bij Stroe en speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen Terschuurse Boys. Op die manier staat Putten voorlopig gewoon op een prima 6e plek en staan wij op de 8e plek op de ranglijst.

Als we even naar onszelf kijken, dan vinden we dat we het tot nu toe gewoon best goed doen. Het feit dat we relatief veel last van blessures hebben, baart misschien wat zorgen. Als we zo om ons heen kijken, schijnen daar wel meer teams last van te hebben. Het lijkt er toch een beetje op dat de lockdownperiode voor wat teveel stilstand heeft gezorgd. Maar afgezien daarvan laten we geregeld goed voetbal zien. Zoals gezegd, de jongens moeten zichzelf zaterdag dan zo langzamerand ook eens belonen met een driepunter.

We kunnen onze jongens helaas niet zoals gebruikelijk steunen met onze aanwezigheid. We willen u daarom aanraden de Zwart-Wit Twitter pagina regelmatig te verversen. Daar wordt een zeer spannend en levendig verslag van de wedstrijd bijgehouden:

https://twitter.com/vvzwartwit63

Een fijne wedstrijd gewenst!

Het Bestuur

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!