Overzicht

Voorbeschouwing Zwart Wit 63 - Advendo’57

Auteur: Tim/woensdag 3 april 2019/Categorieën: Algemeen

Voorbeschouwing Zwart Wit 63 - Advendo’57
Het bestuur van Zwart-Wit ’63 en onze hoofdsponsors, Beach Hotel Bar & Kitchen Monopole en Inter Metals GmbH, heten onze bezoekers uit Ederveen zaterdag graag van harte welkom op ons mooie sportpark. Speciaal welkom ook voor scheidsrechter Hogeweide, de pers en het Zwart-Witte legioen.

Beste mensen, de eindstrijd voor een plekje in de nacompetitie neemt serieuze vormen aan! Vorige week boekten we tegen Rood Wit in Putten de derde zege op rij. Daarmee hebben we onze derde positie op de ranglijst steviger neergezet en hebben we een gaatje van respectievelijk vier en vijf punten geslagen met CJVV en VIOS. Die derde plek kan heel belangrijk worden. Als de huidige nummer twee op de ranglijst Batavia op 4 mei haar inhaalwedstijd thuis tegen Rood Wit wint, dan winnen zij de tweede periode. De derde positie op de eindranglijst geeft dan volgens het KNVB-reglement ook recht op het spelen van nacompetitie voor promotie. Bovendien zijn we natuurlijk ook gewoon volop in de race om zelf de derde periodetitel te winnen. We strijden dus op twee fronten voor een plekje in de nacompetitie.

Dat is allemaal mooi en aardig, maar we kopen er niets voor als we zaterdag punten morsen. Dus laten we niet aan scorebordjournalistiek doen en ons gewoon op onze tegenstander Advendo focussen, nummer negen op de ranglijst. De ploeg van trainer Jan Fluit startte goed aan de competitie, maar na de winterstop zitten de Ederveners even in de hoek waar de klappen vallen.

Door een combinatie van blessures, skivakanties, scheidsrechterlijke beslissingen en botte pech moeten de jongens van Fluit met een schuin oog naar beneden kijken. Dit kalenderjaar wisten de roodhemden alleen van Barneveld te winnen en de ploeg moet het al vijf duels zonder overwinning doen. We moeten er wel meteen bij vermelden dat ze de laatste weken veel gelijkspelen. Enkele belangrijke spelers, waaronder clubtopscoorder aller tijden Jaap van Doorn, zijn de laatste weken weer teruggekeerd van blessures. Daarmee is Advendo gewoon een prima ploeg die hoger hoort te staan, en die ook wel wat hoger zal eindigen. Het is ook niet voor niets dat het uitduel tegen Advendo in 1-1 eindigde (doelpunt ZW uit een fraaie vrije trap van Eric Jansen). Oppassen geblazen dus zaterdag!

Wij moeten namelijk ook een beetje aan onze thuiswedstrijd tegen SDS denken. We waren toen nog in de race voor de tweede periodetitel. SDS was op dat moment nog zonder uit-overwinning en de Zwart Wit supporters telden stiekem de puntjes al bij. U weet dat we vervolgens met 0-4 op de broek kregen. Dus, nogmaals, niet teveel naar de ranglijst kijken en oppassen geblazen…

Het is lang geleden dat we serieus meededen om een prijs. We moeten het al bijna navragen in de kantine aan de stamtafel, bij de oudere Zwart Witters wanneer dat ook alweer was (‘toe Aart, vertel nog eens van vroeger, toen we nog wel eens promoveerden…’). Het zou doodzonde zijn als we onze goede uitgangspositie voor een plek in de nacompetitie zaterdag meteen weer verspelen. Het volgende duel spelen we uit tegen Hoevelaken en de eerstvolgende thuiswedstijd is tegen periodeconcurrent Terschuurse Boys. We willen ons ook dan graag weer verheugen op een spannende pot en een vol en sfeervol stadion. Eigenlijk willen we ons nog kunnen verheugen op nog zes spannende potjes, want zo kort duurt de competitie nog maar. Kortom… puntverlies; dat mag en gaat niet gebeuren zaterdag. Toch, jongens?

Een fijne wedstrijd gewenst! Het Bestuur
Print

Aantal views (380)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
«juli 2019»
zomadiwodovrza
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow