Overzicht

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Rood Wit ‘58

Auteur: Webmaster/maandag 18 april 2016/Categorieën: Senioren

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Rood Wit ‘58

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Rood Wit ‘58

Het bestuur van Zwart-Wit ’63 en onze hoofdsponsors, Hotel Café Restaurant Monopole en Inter Metals GmbH, heten het team van Rood Wit en de supporters uit Putten aanstaande zaterdag graag van harte welkom op ons mooie sportpark. Speciaal welkom ook voor scheidsrechter Petersen, de pers en natuurlijk het Zwart-Witte legioen.

 

De laatste fase van de competitie is gestart, er zijn nog maar vier duels te spelen, nog 12 punten te veroveren. Door de enorm kleine verschillen in de ranglijst zal het moordend spannend worden. Ieder duel is een zespuntenduel, elk schamel puntje telt, iedere corner kan het verschil maken. Nog vier finales dus, en dat begint zaterdag tegen Rood Wit. Het verschil is maar twee puntjes in het voordeel van de Puttenaren, dus bij winst gaan we er ‘overheen’.

 

Rood Wit speelde tot dit seizoen bijna tien jaar in de vierde klasse, dus er zijn geen recente ontmoetingen geweest op ons sportcomplex. Afgelopen seizoen werden de roodhemden zeer overtuigend kampioen met 23 overwinningen. Bijna de helft van de totale doelpuntenproductie van 107 doelpunten kwam op naam van goalgetter Barry Grevengoed (48 doelpunten). Met 24 jaar mag je deze jongeling met een verleden bij hoofdklasser SDCP nog geen routinier noemen, maar ook dit seizoen is hij de meest productieve spits. De roodwitten knokken net als wij voor lijfsbehoud. Na de winterstop zaten de Puttenaren even in een vrije val waardoor ze ook in de gevarenzone bivakkeren. Het laatste competitieduel deed Rood Wit goede zaken in het zespuntenduel met Otterlo, ze wonnen met 2-1. Daardoor hebben ze heel even wat lucht gecreeerd, maar het gaatje naar de gevarenzone is slechts twee puntjes. Trainer Gerwin Dekker is bezig met zijn eerste en ook zijn laatste seizoen bij Rood Wit. Er zal hem alles aan gelegen zijn om Rood Wit netjes in de derde klasse achter te laten.

 

Onze jongens strijden ondanks het puntverlies tegen EFC nog steeds op twee fronten. Dat is een unieke situatie. De zeer goede reeks van de laatste weken werd in het laatste competitieduel ruw onderbroken door de dramatische gelijkmaker van EFC, ver in blessuretijd. Ongetwijfeld hebben de jongens even een mentaal tikkie gehad. Maar ze zullen zich vooral herinneren dat ze tegen de Ermeloers bij vlagen goed voetbalden en opnieuw met passie speelden. Alleen kunnen we ons die kleine momentjes van onoplettendheid, zoals in de blessuretijd, niet meer veroorloven. Feit is namelijk dat we weer onder de streep staan die tot nacompetitievoetbal verplicht. In die narigheid willen we natuurlijk niet in terechtkomen, nee we willen om promotie strijden. In de laatste zes wedstrijden hebben we 13 punten gepakt, een prima prestatie, dus het kan. Voorwaarde: SUPERFOCUS !

 

Over de uitwedstrijd tegen Rood Wit kunnen we overigens kort zijn; dat was een bloedeloze 0-0 in een vrijwel kansloze wedstrijd. Beide teams hebben zaterdag dus iets recht te zetten. We zullen het zien. Graag begroeten wij u dan in onze gezellige kantine voor een verfrissend drankje, een warme chocomel met slagroom of een overheerlijk broodje bal van slagerij Karssen.

 

Het Bestuur

Print

Aantal views (1603)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow