Overzicht

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Terschuurse Boys

Auteur: Webmaster/donderdag 28 september 2017/Categorieën: Algemeen, Senioren

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Terschuurse Boys

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – Terschuurse Boys

Het bestuur van Zwart-Wit ’63 en onze hoofdsponsors, Hotel Café Restaurant Monopole en Inter Metals GmbH, heten het team van Terschuurse Boys en haar supporters zaterdag graag van harte welkom op ons mooie sportpark. Speciaal welkom ook voor de scheidsrechter, de pers en natuurlijk het Zwart-Witte legioen.

 

Het is zover mensen, onze eerste thuiswedstrijd, een moment waar we lang naar hebben uitgekeken! Ook vanaf deze plek willen we onze nieuwe hoofdtrainer Remco Ahrens nog even welkom heten bij onze mooie vereniging. De trainer en zijn team zijn het nieuwe seizoen prima van start gegaan. In de oefencampagne en het bekertoernooi werd aardig gevoetbald. De vaste volgers hebben in de voorbereiding een team gezien waarin routine en jeugdig talent wat meer in balans zijn. Hans Gardenbroek en Aart van der Sluis hebben als afscheidscadeau nog een mooie lichting vanuit de A1 afgeleverd waardoor het team ook in de breedte is gegroeid. Iedereen moet dus voor zijn plekje knokken en dat is een goed vertrekpunt voor een sportploeg.

 

Het eerste competitieduel vorige week tegen promovendus Elspeet werd afgetekend met 0-6 gewonnen. Dat is de grootse overwinning sinds september 2013, toen we met 2-7 van SEH wonnen. Doelpuntenmakers waren toen Volkan Caliskan (2x), Sander Bouw (2x), Nico Dol, Corne Wegerif en Bart Mous. Mous was overigens afgelopen week tegen Elspeet dichtbij zijn 50e competiedoelpunt voor Zwart Wit, toen hij een voorzet bij de eerste paal probeerde in te koppen. Hij moest dat bekopen met een gapende hoofdwond en een hersenschudding.

 

Door de grote overwinning zijn we zowaar (even?) koploper. Eens kijken hoe het team daar mee om gaat, gevaar voor jubelstemming en zelfoverschatting ligt in het voetbal altijd op de loer natuurlijk. Dus allemaal leuk en aardig, maar laten we eerst maar eens naar de tegenstander van zaterdag kijken. De roodzwarte boys eindigden vorig seizoen net boven ons. Thuis wonnen we toen in een prima wedstrijd met 3-1 (Talhi, Ernsten, Aheddouch) maar later het seizoen gingen we in Terschuur vrij kansloos met 4-1 de bietenbrug op. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er geen al te grote mutaties geweest bij onze tegenstander. De kern van TB is ongewijzigd en zoals bekend spelen de roodzwarten volledig met eigen jongens. We moeten dus weer rekenen op een krachtig collectief. Verdedigend heeft trainer Ronald Tulen wel wat moeten passen en meten, door het stoppen van doelman Liefting en de backs Maarten Spanjaard en Maarten van’t Land. Dat lijkt aardig te zijn gelukt, want Terschuurse Boys wist met drie klinkende overwinningen de volgende bekerronde te bereiken. Het team is dit seizoen sowieso nog ongeslagen want ook TB wonnen hun eerste competitieduel door met 2-1 Rood Wit Putten te verslaan. Het zal dus weer als vanouds spannend worden, we kunnen haast niet wachten...

 

We willen Fabian van Panhuis en Maarten Praamstra, die helaas iets langer uit de running zijn, een voorspoedig herstel wensen. We hopen ook dat Bart Mous snel hersteld van zijn hersenschudding zodat hij binnenkort zijn 50e goal voor onze club kan maken.

 

Een fijne wedstrijd gewenst!

Het Bestuur

Print

Aantal views (1770)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
«juli 2019»
zomadiwodovrza
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow