Overzicht

VOORBESCHOUWING ZWART WIT ’63 – VIOS VAASSEN

Auteur: Webmaster/woensdag 3 oktober 2018/Categorieën: Algemeen, Jeugd, Senioren

VOORBESCHOUWING ZWART WIT ’63 – VIOS VAASSEN
   

Het bestuur van Zwart-Wit 63 en onze hoofdsponsors, Hotel Café Restaurant Monopole en Inter Metals GmbH, heten tegenstander VIOS en haar supporters uit Vaassen aanstaande zaterdag graag van harte welkom op ons mooie sportpark. Speciaal welkom dan ook voor scheidsrechter Van Beek, de pers en natuurlijk het Zwart-Witte legioen.

 

Zaterdag spelen we het derde duel in de competitie, en wij bedachten dat we maar eens moesten winnen. We zijn namelijk niet echt goed uit de startblokken gekomen, daar kunnen we niet omheen. In het openingsduel tegen AGOVV speelden we een redelijke tweede helft, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Vorige week uit tegen Teuge speelden we een goede eerste helft, maar hadden we wat pech. Bij een paar situaties waarvan de kenners zeggen je-kan-hem-wel-geven maar je-kan-hem-netzogoed-niet-geven, bedacht de scheidsrechter dat hij hem steeds maar wél gaf. Dat was volgens het boekje, maar ook wat streng. We kwamen daardoor al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan en vlak na de rust kregen we in korte tijd twee penalties tegen. Het was wel goed om te zien dat de jongens in de slotfase van het duel, na de 1-3 aansluitingstreffer van Michael Roelofsen, de rug nog eens wisten te rechten en Teuge met tien man onder druk wisten te zetten. Het was niet voldoende voor een punt, maar het laat wel zien dat strijdlust een grote factor is in het voetbal.

 

VIOS is een tegenstander die we vorig seizoen voor het eerst als tegenstander troffen. We hadden het daar lastig mee. We speelden uit in Vaassen met 4-4 gelijk en thuis verloren we in een beslissende fase van de competitie met 1-3. Niet voor niets eindigden de mannen uit ,Vaassen toen één plekje boven ons, op de vierde plaats.

 

De ploeg van trainer Maikel Amzand verloor deze zomer Mucahid Kiliç die vorig jaar goed was voor 14 goals en die deze zomer naar tweedeklasser WSV vertrok. Dat lijkt op papier een verzwakking. Routinier Jelle Pol maakt nog wel steeds deel uit van de selectie. Als hij speelt is Pol is een man om in de smiezen te houden, want hij is zeer gevaarlijk bij dode spelmomenten. Vorig jaar was hij in de uitwedstrijd met twee doelpunten in de laatste 10 minuten persoonlijk verantwoordelijk voor het puntverlies van Zwart Wit.

 

VIOS verloor haar eerste competitieduel overigens met 3-1 van nieuwkomer CJVV maar vorige week wonnen de geelhemden van Otterlo. Dat deden ze met opportunistisch voetbal; fel in de duels, snelle uitbraken en lange ballen. Drie minuten voor tijd scoorde debutant Gorelikow zo de winnende 2-1. Volgens de Otterlo trainer lag de nederlaag vooral aan het feit dat de tweede bal steeds voor VIOS was. We zijn dus gewaarschuwd en kunnen daar misschien wat van leren voor het duel van zaterdag: als we het goede voetbal dat we in huis hebben, combineren met overtuiging en gif in de duels, dan voorspellen wij een leuke pot voetbal. Als onze jongens ook nog eens de strijdlust en teamspirit laten zien die bij Zwart Wit hoort, dan gaan we zeker de volle drie punten binnenhalen.

 

Wij kijken uit naar een spannende wedstrijd en wij hopen op uw komst!

Het bestuur

Print

Aantal views (1106)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
«juni 2019»
zomadiwodovrza
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow