Overzicht

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – vv Stroe

Auteur: Webmaster/donderdag 10 mei 2018/Categorieën: Algemeen, Senioren

Voorbeschouwing Zwart-Wit ’63 – vv Stroe

Voorbeschouwing Zwart-Wit 63 vv Stroe

 

Het bestuur van Zwart-Wit 63 en onze hoofdsponsors, Hotel Café Restaurant Monopole en Inter Metals GmbH, heten tegenstander vv Stroe en haar supporters aanstaande zaterdag graag van harte welkom op ons mooie sportpark. Speciaal welkom dan ook voor scheidsrechter De Gier, de pers en natuurlijk het Zwart-Witte legioen.

 

Stroe trainer Hans Wiesenekker start komend seizoen als hoofdtrainer bij EFC. Hij zette een goede prestatie neer door met Stroe tweemaal de nacompetitie te bereiken. Ook in zijn afscheidsjaar is de kans aanwezig dat zijn team nacompetitie speelt, alleen ditmaal misschien om tegen degradatie te voetballen. Het team heeft een smalle en wat jonge selectie en de bosbewoners staan nu eennalaatste. De verschillen onderin zijn zo enorm klein dat de gevarenzone eigenlijk al op plek acht begint. Als Stroe zaterdag drie punten pakt, schieten ze waarschijnlijk meteen als een raket naar een veilige plek.

 

Onze jongens moeten de borst dus in ieder geval nat maken voor een stevige pot degradatievoetbal. De ervaren mannen in ons team weten wat dat betekent: als we er niet meteen vol op klappen, ga je tegen een degradatiekandidaat die knokt voor lijfsbehoud geheid onderuit. Sowieso hebben we traditioneel wat moeite met de roodzwarten. Het team speelt veelal de lange bal en het is ondertussen geen geheim meer dat we het daar lastig mee hebben. De statistieken van de afgelopen jaren zijn ook in het voordeel van Stroe. Van de zeven onderlinge competitieduels wonnen wij er twee. Stroe zet in de degradatiestrijd de laatste weken ook een goede reeks neer. Het staat in de derde periode daardoor zowaar ook nog op een kansrijke derde plek. Het is wat merkwaardig, maar Stroe kan dus ook nog zomaar promoveren.

 

Nou is het wel zo dat Stroe dit seizoen grote moeite heeft om uitwedstrijden te winnen. Van de 11 uitduels wisten wist het team er slechts één te winnen. Wij zijn dit seizoen thuis juist heel moeilijk te verslaan (2x). Onze jongens verdienen bovendien complimenten voor hun strijdlust de laatste weken, en eigenlijk het hele seizoen al wel. We hebben twee rondes geleden nog genoten van een miraculeuze comeback tegen Teuge. In de tweede helft speelden we Teuge volledig van de mat waardoor we een 4-1 achterstand ombogen in een knappe 4-6 overwinning. Daarna volgde een voetbalfeest thuis tegen Unicum waarin we de aanstaande kampioen lieten zien wat teamspirit is (2-1 winst) en afgelopen week wisten we ook uit tegen Batavia te winnen.

 

Door deze goede reeks is het geloof gegroeid in een spectaculair seizoenseinde. We gaan vol voor de 3e plek en kunnen zelfs nog keihard de laatste periode pakken! De probleemdenkers onder ons zullen zeggen dat de kansen klein zijn, en dat klopt in feite. We zijn namelijk afhankelijk van met name Hoevelaken en VIOS. Maar, er zijn in het voetbal genoeg voorbeelden van spectaculaire competitie-ontwikkelingen om er nog in te geloven. Bovendien spelen Hoevelaken en VIOS zaterdag tegen elkaar. Dus, hoe raar het ook klinkt als je tegen de nummer eennalaatst speelt: u gaat zaterdag genieten van een rechtsreekse clash tussen twee concurrenten voor de derde periode!

 

Hoe het ook loopt, we hopen dat de jongens in ieder geval hun killersmentaliteit van de laatste weken ook de laatste drie wedstrijden van het seizoen laten zien. Wij als trouwe supporters kunnen dan nog een paar keer verwend worden met wedstrijden vol Eenheid, Flair en Passie! En wie weet, dan op naar een mooie 3e plek. Of de 3e periode...?!

 

Oh ja, we willen u er aan herinneren dat u geen alcoholische versnapering op de zittribune of langs het veld mag gebruiken. U ben na afloop van de wedstrijd van harte welkom in onze beregezellige kantine. Komt allen!

 

Een fijne en sportieve wedstrijd gewenst! Het Bestuur

Print

Aantal views (820)/Reacties (0)

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x

vul bij je bestelling de couponcode in: zwartwit

 

Zoeken in nieuws, resultaat links
Agenda
«januari 2019»
zomadiwodovrza
3031123
5-1-2019 12:00 - 13:00
45
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Hoofdsponsoren
Please Go to Settings and Configure Slideshow