Wedstrijdverslag SKV - Zwart Wit'63

21 september 2020 11:45

Door de TC

SKV - Zwart Wit’63

Na een redelijke voorbereiding moest Zwart Wti’63 in de eerste competitiewedstrijd in Wageningen aantreden tegen SKV. In het niet afgemaakte vorige seizoen heeft Zwart Wti’63 2 keer tegen SKV gespeeld. In Harderwijk werd het 0-0 en in Wageningen 2-1 voor SKV. SKV heeft zich dit seizoen versterkt en ondanks het feit dat het niet bij de favorieten wordt genoemd, kan SKV dit seizoen wel eens voor een verrassing zorgen. Het 2e elftal van Zwart Wti’63 had het goede voorbeeld gegeven door met 0-2 te winnen van het 2e van SKV.

De openingsfase bij de 1e elftallen was voor SKV. De gastheren voelden zich op het harde en moeilijk bespeelbare kunstgras duidelijk beter thuis dan de spelers van Zwart Wit’63. SKV had hierdoor een optisch veldoverwicht, zonder dat dit tot kansen leidde. In de 15e minuut moest Stijn van de Belt voor het eerst echt in actie komen, toen hij een schot van SKV nog net tot corner kon verwerken. Langzaam kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht, maar het niveau was nog steeds niet best. 5 minuten voor rust kreeg SKV nog een kans, maar de grootste kans was op slag van rust voor Martijn Smits. Geheel onverwachts kon hij alleen op de keeper afgaan, maar in plaats van door te lopen schoot hij van te grote afstand op het doel. De te zacht ingeschoten bal was een makkelijke prooi voor de keeper van SKV. De 0-0 was gezien het spelbeeld en de weinige kansen logisch.

Zwart Wit’63 kwam de 2e helft veel beter uit de kleedkamer dan de 1e helft. Het speelde agressiever maar vooral beter voetbal. Al heel snel leek Zwart Wit’63 op 0-1 te komen toen een schot van Sabir Aheddouch werd losgelaten door de keeper van SKV. In 2e instantie kon de keeper de bal wegtikken, maar de bal leek toch echt over de doellijn te zijn geweest. De op grote afstand staande scheidsrechter kon het niet zien en de assistent-scheidsrechter wilde het uiteraard niet zien, dus het doelpunt werd niet goedgekeurd. In de 51e minuut was het wel raak. Met een prachtige lange bal lanceerde Mike Jansen Fabian van Panhuis. De snelle buitenspeler bediende Marchello Besselsen en de laatste schoot de bal diagonaal in het doel 0-1. In de daaropvolgende fase controleerde Zwart Wit’63 de wedstrijd. De verdediging van Zwart Wit’63, met de uitstekende Sander Bruinink in het centrum, bleef moeiteloos overeind. Maar in 64e minuut viel toch de gelijkmaker.

Op het middenveld werd een duidelijke overtreding op Sabir Aheddouch niet bestraft en in de omschakeling kon SKV na een lage voorzet de 1-1 binnentikken. Tot grote woede van Zwart Wit’63 werd ook hierbij een overtreding niet door de scheidsrechter gezien. Maar de 1-1 stond op het scorebord. In het laatste half uur van de wedstrijd kon het echt alle kanten op. Na een slippertje in de verdediging van Zwart Wit’63 redde keeper Stijn van de Belt uitstekend in een 1 tegen 1 situatie met een speler van SKV. De laatste 10 minuten waren volledig voor Zwart Wit’63. Een vrije trap van Eric Jansen verdween via de vingertoppen van de keeper tegen de lat en SKV kwam niet meer onder de druk van Zwart Wit’63 vandaan. Zwart Wit’63 kreeg de ene corner of vrije trap na de ander en Zwart Wit’63 leek alsnog aan het langste eind te trekken.

Uit 1 van de corners kopte Jordy Ernsten de 1-2 binnen. Maar weer werd de treffer afgekeurd. Deze keer wel terecht omdat er een handsbal aan vooraf ging. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, dus 1-1 was de eindstand. Een terechte uitslag.

Opstelling: Stijn van de Belt, Sander Bruinink, Dave van der Sluis, Justin Franken, Ricardo Westerink, Mike Jansen, Mounir el Ablak, Sabir Aheddouch(80e minuut Eric Jansen), Fabian van Panhuis(65e minuut Jordy Ernsten), Martijn Smits, Marchello Besselsen(77ee minuut Bart Mous)