Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 buigt hoofd voor Zeewolde

11 oktober 2021 9:30

Na 2 competitieronden waren er nog 3 ploegen zonder puntverlies. Daarvan speelden er afgelopen zaterdag in Harderwijk 2 tegen elkaar: Zwart-Wit’63 - vv Zeewolde.

Na 2 competitieronden waren er nog 3 ploegen zonder puntverlies. Daarvan speelden er afgelopen zaterdag in Harderwijk 2 tegen elkaar: Zwart-Wit’63 - vv Zeewolde. De spanning leek bij beide ploegen groot, want vooral de openingsfase verliep erg rommelig. En het was al snel duidelijk dat het voor beide ploegen een lastige wedstrijd zou worden. De eerste kans was voor de gasten uit Zeewolde. Een hoog getrapte bal werd door de scheidsrechter gezien als een terugspeelbal en daarom mocht vv Zeewolde een vrije trap in het 16-metergebied nemen. Maar de laag getrapte bal werd gestopt door keeper Django van der Landen. In de 16e minuut kreeg Zwart-Wit’63 de grootste kans van de 1e helft. Na een slippertje van een verdediger van vv Zeewolde kon Quintin Slagtand alleen op de keeper afgaan. Maar zijn wat onbesuisd ingeschoten bal belandde slechts op de paal. In de 25e minuut moest vv Zeewolde al voor de eerste keer wisselen. De invaller zou in de loop van de wedstrijd uitgroeien tot de gevaarlijkste aanvaller. In de 1e helft gebeurde er niet veel meer, tot vlak voor de rust een schot van Ricardo Westerink met veel moeite kon worden gekeerd door de keeper van vv Zeewolde. Maar het resultaat was uiteindelijk slechts een corner. De ruststand van 0-0 was een correcte afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

De 2e helft leek te gaan verlopen zoals de eerste helft. Twee gelijkwaardige ploegen die enigszins voorzichtig speelden. vv Zeewolde leek iets dieper te spelen, waardoor Zwart-Wit’63 wat meer moeite met de opbouw kreeg. Na een kwartier spelen was daar de eerste grote kans voor vv Zeewolde, maar deze werd naast het doel van Zwart-Wit’63 geschoten. Opvallend was wel dat de kans ontstond uit een buitenspelsituatie, maar de assistent-scheidsrechter van Zwart-Wit’63 werd ten onrechte genegeerd. Deze kans had een waarschuwing moeten zijn voor de thuisploeg, maar Zwart-Wit’63 was in de 65e minuut toch niet helemaal bij de les. Totaal onnodig balverlies in de verdediging zorgde ervoor dat een speler van vv Zeewolde in het strafschopgebied alleen nog maar gestopt kon worden door een overtreding. De terecht gegeven penalty werd onhoudbaar omgezet in een doelpunt: 0-1. Zwart-Wit’63 deed er vervolgens alles aan om de gelijkmaker te forceren. Maar behalve een prima ingeschoten bal van Quintin Slagtand gevolgd door een uitstekende redding van de goede keeper van vv Zeewolde, kwam Zwart-Wit’63 eigenlijk niet. En daarom werd er ook niet meer gescoord. In een wedstrijd die alle kanten op kon en wellicht geen winnaar verdiende, ging vv Zeewolde met een 0-1 overwinning met de punten aan de haal.

Opstelling: Django van der Landen, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis (80e minuut Bart Mous), Sam van de Spek (65e minuut Melle van Melle), Justin Franken, Sander Bruinink, Mike Jansen,  Mohammed Zekhnini, Quintin Slagtand, Nuij Visser (60e minuut Ali Akachar), Marchello Besselsen (60e minuut Fabian van Panhuis)