Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Zwart-Wit’63 – Terschuurse Boys

15 februari 2022 13:45

Eindelijk mocht er weer gespeeld worden voor de competitie. De laatste competitiewedstrijd van Zwart-Wit’63 was al weer van 20 november 2021 in Ederveen tegen Advendo’57.

Eindelijk mocht er weer gespeeld worden voor de competitie. De laatste competitiewedstrijd van Zwart-Wit’63 was op 20 november 2021 in Ederveen tegen Advendo’57. En het was beide ploegen aan te zien. Terschuurse Boys oogde fitter of in ieder geval fysiek sterker, Zwart-Wit’63 speelde wat verzorgder voetbal. Maar er gebeurde de hele wedstrijd bijzonder weinig. De thuisploeg controleerde de wedstrijd in de eerste helft, maar de eerste echte kans was in de 35e (!) minuut voor Terschuurse Boys. David Houtman gooide zich in eerste instantie voor de voeten van een aanvaller, maar de bal kwam weer bij een speler van Terschuurse Boys terecht die de bal naast en over het doel schoot. In de 38e minuut was het raak aan de andere kant. Een schot van Marchello Besselsen werd gekeerd door de keeper van Terschuurse Boys, maar Eric Jansen was er razendsnel bij en kon de bal ongehinderd in het doel schieten: 1-0. Dit was gelijk de ruststand.

In de 2e helft pakte Terschuurse Boys het heft in handen. Gesteund door de wind in de rug drukte het Zwart-Wit’63 achteruit. Maar gevaarlijk werd het alleen door de goed ingedraaide corners. Na een kwartier kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Niet wat de stand betreft, maar wel het spelbeeld. Er werden aan beide zijden zeer weinig kansen gecreëerd, dus de wedstrijd leek in een kleine overwinning voor Zwart-Wit’63 te eindigen. Totdat in de 82e minuut één van de gevaarlijke corners van Terschuurse Boys in een doelpunt eindigde. De hard ingedraaide corner werd bij de eerste paal ingetikt: 1-1. Met nog 8 minuten te spelen probeerden beide ploegen er toch nog een overwinning uit te slepen. De grootste kans was hierbij voor Mounir el Ablak. Zijn met links ingeschoten bal werd uitstekend gestopt door de keeper van Terschuurse Boys. Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot was niemand tevreden met de 1-1 eindstand.

David Houtman, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Eric Jansen (Sam van de Spek), Justin Franken, Sander Bruinink, Mike Jansen, Nuij Visser (Mounir el Ablak), Fabian van Panhuis, Bart Mous (Melle van Melle), Marchello Besselsen (Quintin Slagtand)