Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 O21 wint opnieuw

16 februari 2022 13:30

Dinsdagavond heeft Zwart Wit’63 O21 in het kader van de Beltona-competitie tegen ’t Harde O21 gespeeld.

Dinsdagavond heeft Zwart Wit’63 O21 in het kader van de Beltona-competitie tegen ’t Harde O21 gespeeld. Het O21-elftal is een samengesteld elftal van spelers jonger dan 21 jaar. Tegen ’t Harde O21 stond er een heel jong en fris elftal in het veld met o.a. 5 spelers uit de JO17-1.

Onder de bezielende leiding van het duo Aalt Klaassen en Arend Karssen begon Zwart Wit’63 enthousiast aan de wedstrijd. De wedstrijden van O21 worden over het algemeen in een hoog tempo gespeeld. En ook dinsdagavond was dit het geval. Door het hoge tempo was de wedstrijd leuk om te zien, maar werden er ook veel fouten gemaakt. Zwart Wit’63 speelde wat beter dan ’t Harde en kwam in de 20e minuut op een terechte voorsprong door een doelpunt van Shiyar Mustafa: 0-1. Ook ’t Harde was een aantal keren gevaarlijk, maar keeper Jesse Oudendorp speelde een uitstekende wedstrijd. Met een 0-1 stand gingen beide ploegen rusten.

In de 2e helft was het verschil nog wat groter en dat werd in de 58e minuut in de score uitgedrukt. Weer was het Shiyar Mustafa, deze keer met een schitterend doelpunt. Na dit doelpunt ontstond een wat mindere fase van Zwart Wit’63. In de 68e minuut kon ’t Harde de aansluitingstreffer maken en even leek de wedstrijd weer spannend te worden. Maar in de 72e en 73e minuut besliste Zwart Wit’63 de wedstrijd definitief door doelpunten van Sam van de Spek en Akram el Bouddounti: 1-4. Door deze overwinning is Zwart Wit’63 na 4 wedstrijden niet meer in te halen door de overige tegenstanders en hiermee is het geplaatst voor het eindtoernooi dat in juni in Enschede wordt gespeeld.

De 2 nog resterende wedstrijden tegen ’t Harde en Zeewolde zullen geen invloed meer hebben op de eindstand, maar het advies is om wel te komen kijken naar dit enthousiaste en talentvolle elftal.

Samenstelling O21 tegen ’t Harde: Jesse Oudendorp(JO19-1), Simon Aukema(JO17-1), Sam van de Spek(1e), Ruben Karssen(JO17-1), Rowan Voogd(JO19-1), Jeffrey Moral(2e), Mohammed el Ablak(JO19-1), Sabir Aheddouch(2e), Luuk Granneman(JO17-1), Shiyar Mustafa(JO19-1), Kevin Keizer(2e), Demian van de Brink(JO19-1), Noushin Khalil(JO17-1), Akram el Bouddounti(JO17-1), Yordi Westerbroek(JO19-1)