Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 speelt gelijk in Hoevelaken

22 maart 2022 9:15

In Hoevelaken moest Zwart-Wit’63 op een moeilijk bespeelbaar veld zich herstellen van de kansloze nederlaag tegen VVOP.

In Hoevelaken moest Zwart-Wit’63 op een moeilijk bespeelbaar veld zich herstellen van de kansloze nederlaag tegen VVOP. Wedstrijden tussen SC Hoevelaken en Zwart-Wit’63 verlopen vaak spectaculair. Zo werd de heenwedstrijd in Harderwijk in de slotfase beslist waardoor de Harderwijkers met 4-3 wonnen. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor SC Hoevelaken. Zwart-Wit’63 had het lastig op het hobbelige natuurgras. En in die fase mocht het keeper David Houtman dankbaar zijn dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Na deze openingsfase kantelde de wedstrijd langzaam naar de zijde van Zwart-Wit’63. Tot veel grote kansen leidde dit niet, maar verdedigend stond het als een huis, dus gevaar voor een tegendoelpunt was er eigenlijk niet meer. In de 40e minuut was het Sander Bruinink die een kroon zette op zijn tot nu toe uitstekende seizoen. Met een listige boogbal van ruim 20 meter zette hij Zwart-Wit’63 op een terechte 0-1 voorsprong. En deze voorsprong kwam tot de rust niet meer in gevaar.

De 2e helft begon zoals de 1e helft was geëindigd: Zwart-Wit’63 voetbalde makkelijker dan SC Hoevelaken. Het positieve was dat Zwart-Wit’63 eigenlijk geen enkele kans weggaf en de wedstrijd controleerde, maar het negatieve was dat het ook geen vuist kon maken. De 0-1 stand was daarom net zo logisch als terecht. Tot de 80e minuut de scheidsrechter meende zijn stempel op de wedstrijd te moeten drukken. Een speler van SC Hoevelaken mocht in buitenspelpositie doorgaan en de 1-1 binnenschieten. Zelfs mensen van de thuisploeg gaven aan dat de speler buitenspel stond, maar waarom de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent negeerde, is nog steeds een raadsel. In het tumult dat hierna ontstond liep aanvoerder Mike Jansen tegen 2 gele kaarten op en verliet de assistent-scheidsrechter moedeloos het veld. Dat de scheidsrechter de weg volledig kwijt was, bewijs hij even later door een speler van SC Hoevelaken een rode kaart te geven. Weliswaar een stevige overtreding, maar het had er alle schijn van dat de scheidsrechter zijn eerdere dwaling wilde goedmaken. Maar hier schiet natuurlijk niemand iets mee op. En toen de scheidsrechter affloot was de teleurstelling over het puntverlies groot. Goed gevoetbald werd er niet, maar Zwart-Wit’63 was de ploeg die de overwinning verdiende.

David Houtman, Sam van de Spek, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Eric Jansen ( 75e minuut Bart Mous), Justin Franken, Sander Bruinink, Mike Jansen, Nuij Visser (80e minuut Shiyar Mustafa) , Fabian van Panhuis (70e minuut Quintin Slagtand), Marchello Besselsen