Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verdiende winst op Stroe

30 mei 2022 9:30

In de thuiswedstrijd tegen vv Stroe moest er gewonnen worden om promotie-/degradatie wedstrijden te ontlopen.

In de thuiswedstrijd tegen vv Stroe moest er gewonnen worden om promotie-/degradatie wedstrijden te ontlopen. En je kon in de openingsfase zien dat de spanning erop stond. Beide ploegen kregen in de eerste 10 minuten een kans, maar er werd nog niet gescoord. Na een kwartier gooide Zwart-Wit’63 de schroom van zich af en begon het beter te voetballen. Dit resulteerde in diverse grote kansen. Steeds werden de zijkanten gezocht waar Quintin Slagtand en Demian van den Brink hun tegenstanders geregeld vooral op snelheid de baas waren. Maar volkomen tegen de verhouding in kwamen de gasten uit Stroe vlak voor rust op voorsprong. Een bal werd in de verdediging van Zwart-Wit’63 helemaal verkeerd ingeschat, waarna een aanvaller ongehinderd de 0-1 kon binnen schieten. In de resterende tijd voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust ging Zwart-Wit’63 meteen op jacht naar de gelijkmaker. En die viel al snel. Net als vorige week tegen Terschuurse Boys schoot Marchello Besselsen een vrije trap schitterend in de linker bovenhoek: 1-1. En in de 57e minuut kwam Zwart-Wit’63 deze wedstrijd voor het eerst op voorsprong. Een op het oog houdbaar schot van Mike Jansen werd door de keeper van vv Stroe niet goed verwerkt: 2-1. En 3 minuten later werd de marge vergroot naar 2 doelpunten. Fabian van Panhuis was alert en schoot de bal van grote afstand met een boog in het doel van vv Stroe: 3-1. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar 2 minuten later was het alweer 3-2. De verdediging zag er niet goed uit en volkomen onnodig was de spanning weer terug in de wedstrijd. Zwart-Wit’63 pakte daarna de draad weer op en was deze middag voetballend gewoon beter dan de tegenstander. Een kwartier voor tijd viel de beloning. Dave van der Sluis schoot een corner in één keer hoog tegen de touwen: 4-2. De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar en Zwart-Wit’63 sloot de wedstrijd winnend af.

Volgende week moet er van Rood-Wit’58 gewonnen worden om de nacompetitie te ontlopen.

Zwart-Wit’63 staat in punten gelijk met Terschuurse Boys en Rood-Wit’58, maar heeft veruit het slechtste doelsaldo.

Opstelling: David Houtman, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis (80e minuut Melle van Melle), Sam van de Spek (82e minuut Christiaan Doornhof), Justin Franken, Sander Bruinink,Mike Jansen, Fabian van Panhuis (70e minuut Shiyar Mustafa) Marchello Besselsen (80e minuut Christijn Geerlings), Quintin Slagtand, Demian van den Brink