Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 handhaaft zich in de 3e klasse

7 juni 2022 8:30

De uitgangspositie was voor Zwart-Wit’63 duidelijk voor de laatste competitiewedstrijd tegen Rood Wit’58.

De uitgangspositie was voor Zwart-Wit’63 duidelijk voor de laatste competitiewedstrijd tegen Rood Wit’58. Zwart-Wit’63 stond in punten gelijk met Terschuurse Boys en Rood Wit’58, maar had veruit het slechtste doelsaldo. De verwachting was dat Terschuurse Boys de laatste wedstrijd niet zou verliezen, dus er was maar 1 opdracht: winnen. Dat beide ploegen gespannen waren, was aan het spelbeeld goed te zijn. De eerste kans was in de openingsfase voor Rood Wit 58, maar de grootste kans volgde even later voor Demian van de Brink. De keeper van Rood Wit’58 keerde echter zijn inzet. Na een kwartier spelen werd duidelijk dat Rood Wit’58 de bal aan Zwart-Wit’63 gunde. Met een voorzichtige opbouw probeerde Zwart-Wit’63 een gaatje te vinden in de hechte verdediging van Rood Wit’58. De gastheren hadden echter zoveel mensen achter de bal, dat het Zwart-Wit’63 zelden lukte om gevaarlijk te worden. De 0-0 ruststand was dus logisch.

De 2e helft zou anders verlopen. Al na 5 minuten kreeg een speler van Rood Wit’58 zijn 2e gele en dus rode kaart. Snel na de rode kaart kwam Zwart-Wit’63 ook nog op een voorsprong. Een uitstekende actie van Quintin Slagtand met daaropvolgend een prima voorzet werd door spits Fabian van Panhuis goed inschat en bij de 1e paal binnen getikt: 0-1. Het beeld van de wedstrijd veranderde na het doelpunt niet. Zwart-Wit’63 had de bal en Rood Wit’58 wachtte op een foutje van de gasten. Dit foutje werd zelden gemaakt, dus de voorsprong kwam daarom nooit echt in gevaar. Maar omdat de marge maar 1 doelpunt was, bleef de wedstrijd wel spannend. Tegen het eind van de wedstrijd durfde Rood Wit’58 eindelijk wat meer risico’s te nemen, wat voor Zwart-Wit’63 weer ruimte bood in aanvallend opzicht. Vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Na een goede actie van Shiyar Mustafa kon Christijn Geerlings de beslissende 0-2 binnen schieten.In blessuretijd schoot Fabian van Panhuis ook nog de 0-3 binnen. De opluchting was groot bij Zwart-Wit’63. De overwinning en de directe handhaving werden uitbundig gevierd.

Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat een 10e plaats zo uitbundig gevierd zou worden, was voor gek verklaard. Maar Zwart-Wit’63 heeft zich de afgelopen maanden in deze penibele situatie gemanoeuvreerd. De uitbundigheid was dus vooral te verklaren uit de enorme opluchting.

Opstelling: David Houtman, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Justin Franken (87e minuut Christiaan Doornhof), Sander Bruinink,Mike Jansen, Fabian van Panhuis, Marchello Besselsen (75e minuut Christijn Geerlings), Quintin Slagtand (87e minuut Melle van Melle), Demian van den Brink (60e minuut Shiyar Mustafa)