Zwart-Wit'63 wint in Ermelo

26 september 2022 18:30

Zwart-Wit'63 verslaat EFC'58 met 0-2.

EFC’58 - Zwart-Wit’63

Eindelijk was het dan zover! Na een lange voorbereiding met oefenwedstrijden en vervolgens 3 bekerwedstrijden kon de competitie eindelijk aanvangen. En de openingswedstrijd was meteen een mooie derby tegen het Ermelose EFC’58.

Beide ploegen begonnen voorzichtig op de zeer natte grasmat. Hierdoor ontstonden door glijpartijen af en toe hachelijke situaties. EFC’58 was met name sterk middels hun buitenspelers Priem en El Haddadi. Van hen kwam veel dreiging, maar vaak was uitblinker Sam van der Spek in staat hun de voet dwars te zetten. In de eerste helft waren de kansen aardig verdeeld. Demian van de Brink en Dani van Dijk namens Zwart-Wit’63 kregen de grootste kansen maar hun pogingen gingen over. EFC’58 stuitte steeds op doelman Farhad Didari.

In de tweede helft was het begin voor Zwart-Wit’63, ging het later gelijk op, maar na ongeveer 75 minuten begon EFC’58 meer aan te dringen en had het het betere spel. Precies op dat moment sloeg Zwart-Wit’63 in de 77e minuut toe. In de omschakeling werd Quintin Slagtand goed weggestuurd over links door Dave van der Sluis. De doelman van EFC’58 kwam onnodig uit waardoor Quintin hem kon omspelen en kon scoren, 0-1. Dat was het sein voor EFC’58 om opportunistischer te gaan spelen en voor Zwart-Wit’63 was het zaak om tegen te houden. In de slotminuut gooide Martijn Smits namens Zwart-Wit’63 de wedstrjd in het slot door na een goede actie op de middenlijn weg te draaien en van afstand op het doel te schieten. Omdat de doelman van EFC’58 gokte op een steekbal stond hij verkeerd en ging de bal van Martijn in het doel. Daarmee was de eindstand 0-2 bereikt.

Een mooi begin van het seizoen, zeker met de lastige wedstrijd tegen Zeewolde op het programma aankomende zaterdag.

Opstelling: Fahrad Didari, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Justin Franken, Sander Bruinink, Mike Jansen, Jan van Bijsteren, Quintin Slagtand (88. Luiz Fidom), Dani van Dijk (80. Nuij Visser), Demian van de Brink (60. Martijn Smits)