4 oktober 2022 8:30

Na 2 wedstrijden heeft Zwart-Wit'63 de koppositie in handen.

Zwart-Wit’63 - Zeewolde

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond er meteen weer een mooie derby op het programma tegen Zeewolde.

Zwart-Wit’63 begon sterk aan de wedstrijd en al in de 4e minuut werd Quintin Slagtand diep gestuurd door Sander Bruinink. Oog in oog met de doelman van Zeewolde wist Quintin goed af te ronden en liet hij de 1-0 aantekenen. Even later stond het bijna 2-0 toen Mike Jansen van randje 16 metergebied de bal op de paal krulde. Zeewolde antwoorde daarop met een mooie aanval maar ze werden onreglementair gestuit. De vrije trap van Zeewolde werd knap gered door doelman Fahrad Didari. Na het eerste kwartier ging het gelijk op. In de 25e minuut kreeg Zwart-Wit’63 weer een grote kans en weer was het Mike Jansen, maar nu werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Vervolgens kantelde de wedstrjd in de 28e minuut. Joey Kwint haalde de doorgebroken Quintin Slagtand neer en hij kreeg de terechte rode kaart. Voor rust kwam Zwart-Wit’63 ook nog op 2-0 door spits Dani van Dijk. Hij ontfutselde de bal aan een verdediger van Zeewolde en schoot knap binnen.

In de tweede helft was het begin weer voor Zwart-Wit’63. Dani van Dijk wist twee voorzetten echter niet tot doelpunt te promoveren. Daarna gebeurde er lange tijd niets. Zeewolde probeerde het wel voornamelijk via de uitstekend spelende Joy Schoonhoven maar dat mocht niet baten. In de 35e minuut veerde het Harderwijker publiek weer even op toen Dani van Dijk de bal op de paal schoot. Tenslotte kwam in de slotminuut nog de 3-0 op het scorebord. Quintin Slagtand en Martijn Smits konden samen op de doelman van Zeewolde af en Quintin gunde het doelpunt aan Martijn.

Een sterk begin van het seizoen van Zwart-Wit’63. Dit moet wel vastgehouden worden in de aankomende weken tegen Elspeet en VVOP.

Opstelling: Fahrad Didari, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Justin Franken, Sander Bruinink, Mike Jansen (80. Nuij Visser), Jan van Bijsteren, Quintin Slagtand, Dani van Dijk (83. Luiz Fidom), Demian van de Brink (65. Martijn Smits)