Facebook Toestaan Niet toestaan

Wederom een ontluisterende nederlaag

16 oktober 2022 11:45

Na het debacle in Elspeet stond er tegen koploper VVOP een mooi affiche op het programma waarin Zwart-Wit’63 revanche kon nemen.

Zwart-Wit’63 begon goed aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. VVOP was met name in de omschakeling wel gevaarlijk maar kreeg daaruit geen grote kansen. Toch kwam VVOP op voorsprong. Door ietwat geluk kreeg een VVOP-er de bal mee en hij verschalkte Farhad Didari in de korte hoek. Even daarna werd het zelfs 0-2. Nu was het matig verdedigen bij Zwart-Wit’63 dat VVOP de kans gaf om te scoren. Zwart-Wit’63 rechtte de rug echter en kreeg daarna in het restant van de eerste helft meerdere kansen op de aansluiting maar het vizier stond niet op scherp. Nuij Visser raakte nog de lat.

In de tweede helft ging Zwart-Wit’63 ook voor de aansluiting maar VVOP wist de 3-0 te maken waarbij de verdediging er weer niet goed uitzag. Trainer Edwin van Nijen probeerde het tij te keren door Mike Jansen in te brengen en dat lukte ook deels. Eerst werd een vrije trap van Mike Jansen tot doelpunt gepromoveerd door de goed spelende Christijn Geerlings, 1-3. Maar vlak daarna verloor Mike Jansen het hoofd en bij een harde tackle kreeg hij terecht direct rood van scheidsrechter Maat (die overigens uitstekend floot).  Met 10 man was het een hopeloze zaak en VVOP liep door naar 1-6 en dat was ook de eindstand.

Opstelling: Farhad Didari, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Justin Franken, Sander Bruinink (78. Luiz Fidom), Jan van Bijsteren, Nuij Visser (60. Mike Jansen), Quintin Slagtand, Dani van Dijk, Christijn Geerlings (78. Martijn Smits)