Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Mooie derbyzege voor Zwart-Wit’63 in de beker

24 oktober 2022 11:30

Zwart-Wit’63 heeft de koploper in de tweede klasse, FC Horst, verrast met een 3-2 zege.

Zwart-Wit’63 begon matig aan de wedstrijd en kon het speelveld niet klein houden.  FC Horst was daardoor de bovenliggende partij en deelde ook meerdere speldenprikjes uit. In de 10e miuut kwam Horst ook op voorsprong via Isa Kiziler na een inschattingsfout in de Harderwijker verdediging. Zwart-Wit’63 rechtte echter de rug en kwam al snel op gelijke hoogte. Een mooie pass van Dani van Dijk op de snelle Quintin Slagtand was precies op maat en Quintin kapte Reinier Kok uit en schoot onberispelijk binnen. Daarna had Zwart-Wit’63 het beter onder controle hoewel FC Horst nog steeds de overhand had. Zwart-Wit’63 kon echter rustig afwachten en gokken op de counter.

Na rust hetzelfde spelbeeld en het venijn zat duidelijk in de laatste 20 minuten van de wedstijd. In de 70e minuut leek de gevaarlijke spits van FC Horst, oud-Zwart-Witter Mustafa Kalkan, door te breken maar Dave van der Sluis wist hem te stoppen op randje 16 metergebied. Wel onreglementair dus FC Horst kreeg een vrije bal, maar die was verder niet gevaarlijk. In de 73e minuut kwam Zwart-Wit’63 ietwat onverwacht op 2-1. Een mooie actie van Christijn Geerlings resulteerde in een doelpunt. FC Horst ging vanaf dat moment nog meer risico nemen en probeerde de gelijkmaker te forceren maar Zwart-Wit’63 hield stand. In de 85e minuut kon Dani van Dijk de wedstrijd in het slot gooien toen hij alleen op de doelman af kon gaan. Zijn inzet belandde echter net naast de paal. In de tegenstoot weet FC Horst dan wel gelijk te maken. Floris Groenewold weet een corner van dichtbij binnen te tikken. Op het moment dat iederen zich op ging maken voor de strafschoppen krijgt invaller Marchello Besselsen op 25 meter van het doel de bal. Iedereen, inclusief de doelman van FC Horst, verwacht een voorzet maar zijn directe schot op doel dwarrelt binnen, 3-2.

Hiermee zit Zwart-Wit’63 in de 2e bekerronde.

Opstelling: Richard van der Zwet, Ricardo Westerink (78. Luiz Fidom), Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Justin Franken, Sander Bruinink, Jan van Bijsteren, Quintin Slagtand, Dani van Dijk, Christijn Geerlings (82. Mohammed Zekhnini), Demian van de Brink (74. Marchello Besselsen).