Gelijkspel tegen ESC

31 oktober 2022 15:30

Zwart-Wit'63 heeft in en tegen Elburg een doelpuntloos gelijkspel behaald.

ESC – Zwart-Wit’63

Na het uitstekende resultaat in de bekercompetitie tegen FC Horst (een 3-2 overwinning) waren de verwachtingen voor de uitwedstrijd tegen ESC in Elburg hooggespannen. De openingsfase was van beide ploegen matig, maar het niveau werd er in de loop van de wedstrijd ook niet beter op. ESC leek in de eerste helft op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd omdat de bal daarvoor al over de achterlijn was geweest. Daartegenover stond een enkele kans voor Zwart-Wit’63, maar er gebeurde verder weinig voor beide doelen. Weinig kansen, geen doelpunten, dus een logische 0-0 ruststand.

De hoop op een betere tweede helft was al snel verdwenen. Sterker nog de wedstrijd daalde in de tweede helft naar een bedenkelijk niveau. Weer werden er heel weinig kansen gecreëerd. ESC was optisch een paar keer gevaarlijk voor het doel van Farhad Didari, maar de keeper liet in die spaarzame momenten zien in vorm te zijn.  Zwart-Wit’63 had een aantal keren gevaarlijk kunnen worden, maar die mogelijkheden op een kans werden zo slecht uitgespeeld dat de keeper van ESC zelden in actie hoefde te komen. Geen van beide ploegen verdiende deze wedstrijd een doelpunt, dus de 0-0 eindstand was even logisch als terecht.

Opstelling: Farhad Didari, Ricardo Westerink (70e minuut Luiz Fidom), Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Justin Franken, Sander Bruinink, Christijn Geerlings, Jan van Bijsteren, Quintin Slagtand, Dani van Dijk , Demian van de Brink (70e minuut Marchello Besselsen (80e minuut Mo Zehknini))