Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 verliest van Hoevelaken

18 november 2022 11:45

Hierbij het ietwat verlate verslag van afgelopen zaterdag.

Op een zonnig sportpark aan de Parkweg begon Zwart-Wit’63 sterk aan de wedstrijd. Hoevelaken werd in de verdediging gedrukt en de kansen waren voor Zwart-Wit’63. In de 15e minuut werd een voorzet van Christijn Geerlings net niet binnengewerkt door Dani van Dijk. Even later werd Christijn door Mike Jansen alleen voor de doelman gezet maar zijn schot ging net naast. Hoevelaken moest op dat moment nog verder inzakken. In de 27e minuut ging een schot van Jan van Bijsteren net naast en een minuut later mislukte een ingestudeerde vrije trap toen Mike Jansen over de bal heenschoot. Een vrije trap in de 30e minuut werd met wat geluk door de doelman van Hoevelaken van de lijn gehaald. Na 35 minuten kantelde de wedstrijd en kon Zwart-Wit’63 geen kansen meer afdwingen.

In de 2e helft zakte het niveau van de wedstrijd en vooral Zwart-Wit’63 speelde veel minder dan in de eerste 35 minuten. Hoevelaken kreeg dan ook hun eerste kans in de 46e minuut waarbij een schot net naast het doel van Fahrad Didari ging. De enige kans in de 2e helft voor Zwart-Wit’63 was een schot van Quintin Slagtand maar ook die trof geen doel. Vervolgens een scheidsrechterlijke dwaling. De scheidsrechter, die op grote afstand stond, vond een buiteling van de Hoevelaken spits penalty waardig. Onterecht, maar Hoevelaken pakt dit cadeautje wel uit, 0-1.

Zwart-Wit’63 begon hierna te wisselen om de wedstrijd te kantelen, maar in de laatste 10 minuten leverde het pompen van de bal in het strafschopgebied van Hoevelaken geen kansen meer op.

Hiermee zakt Zwart-Wit’63 enkele plaatsen op de ranglijst, maar alle ploegen zitten nog dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummer 2 en 11 is maar 5 punten. Zaterdag speelt Zwart-Wit’63 tegen KVVA uit Amersfoort.

Opstelling: Fahrad Didari, Luiz Fidom (65e minuut Ricardo Westerink), Dave van der Sluis (73e minuut Fabian van Panhuis), Sam van de Spek, Justin Franken (80e minuut Mo Zekhnini), Sander Bruinink (65e minuut Demian van de Brink) , Christijn Geerlings (73e minuut Martijn Smits), Jan van Bijsteren, Quintin Slagtand, Dani van Dijk, Mike Jansen