Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 wint van Swift'64

28 november 2022 11:15

Na 2 nederlagen moest Zwart-Wit’63 in Harderwijk van Swift’64 winnen, wilde het aansluiting houden met de subtop van de competitie.

Na 2 nederlagen moest Zwart-Wit’63 in Harderwijk van Swift’64 winnen, wilde het aansluiting houden met de subtop van de competitie. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Maar toch was het in de 10e minuut al raak. Dani van Dijk scoorde schitterend en zetten daarmee Zwart-Wit’63 op een 1-0 voorsprong. In de daarop volgende fase werd Swift’64 wat beter en dat resulteerde in de 19e minuut in een grote kans, maar geen doelpunt. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Beide ploegen kregen in de eerste helft kansen, maar er werd voor de rust nog één keer gescoord. En weer was het een mooie treffer. Deze keer was het Quintin Slagtand de bal hoog in het doel schoot 2-0. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

Iedereen verwachtte na de rust een aanvallend Swift’64, maar de gasten starten de 2e helft wat afwachtend. In de 56e minuut werd Swift’64 voor het eerst gevaarlijk, maar Sander Bruinink kon de bal op tijd wegwerken. Vlak daarna was het aan de andere kant wel raak. Een hoge bal werd door de keeper losgelaten, waarna het voor Dani van Dijk een koud kunstje was om de bal binnen te werken: 3-0. Zwart-Wit’63 kreeg daarna diverse kansen en ook nu viel het doelpunt aan de andere kant. In de 82e minuut verkeek Farhad Didari zich op een hoge bal: 3-1. Even leek de wedstrijd nog spannend te worden, maar Christiaan Doornhof maakte met een fraaie kopbal aan alle twijfel een einde: 4-1. En weer een paar minuten later schoot de ingevallen Demian van den Brink de 5-1 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand. Een wat geflatteerde, maar wel terechte overwinning.

Opstelling: Farhad Didari, Justin Franken (20e minuut Ricardo Westerink), Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Luiz Fidom (75e minuut Christiaan Doornhof), Sander Bruinink, Jan van Bijsteren, Christijn Geerlings, Fabian van Panhuis, Dani van Dijk (75e minuut Martijn Smits), Quintin Slagtand (80e minuut Demian van den Brink)