Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 wint in Terschuur

5 december 2022 9:00

In het laatste competitieduel van dit kalenderjaar moest Zwart-Wit’63 in Terschuur spelen tegen Terschuurse Boys.

In het laatste competitieduel van dit kalenderjaar moest Zwart-Wit’63 in Terschuur spelen tegen Terschuurse Boys. Door het terugtrekken van sv Lelystad uit de competitie is Zwart-Wit’63 volgend weekend vrij. Op het moeilijk bespeelbare natuurgrasveld gunde de thuisploeg de bal aan de gasten. Terschuurse Boys trok zich terug op eigen helft en Zwart-Wit’63 probeerde met een voorzichtige opbouw een gaatje te vinden in de defensie van Terschuurse Boys. Dat leverde in het eerste kwartier 2 kleine kansen en in de 19e minuut een grote kans voor Fabian van Panhuis, maar zijn inzet belandde op de paal. In de 22e minuut kreeg Terschuurse Boys de eerste kans, maar het schot werd uitstekend gestopt door Farhad Didari. In de daarop volgende fase werd Zwart-Wit’63 steeds sterker en kreeg het kansen via Christijn Geerlings en  Dani van Dijk. Terschuurse Boys werd in de eerste helft nog één keer gevaarlijk via een kopbal uit een corner, maar deze verdween naast het doel. Een tegenvaller voor Zwart-Wit’63 was in de eerste helft het geblesseerd uitvallen van Sander Bruinink. De ruststand was 0-0 en daarmee mocht Terschuurse Boys het meest tevreden zijn.

De tweede helft begon wat rommelig, maar daarna pakte Zwart-Wit’63 het heft weer in handen. Na een kwartier kreeg Terschuurse Boys onverwachts een grote kans en even leek Zwart-Wit’63 het moeilijk te krijgen. Maar het was Jan van Bijsteren die net als de laatste weken opstond. Het vorige seizoen heeft hij bijna geheel gemist door blessures, maar dit seizoen wordt hij met de week beter. En tegen Terschuurse Boys was hij ook nog beslissend. In de 63e minuut stond Jan van Bijsteren aan het eind van een schitterende aanval. Vanaf ongeveer 20 meter schoot hij de bal beheerst in de hoek van het doel: 0-1.

Zwart-Wit’63 bleef de beter voetballende ploeg, maar door de kleine voorsprong bleef de wedstrijd spannend. In de 77e minuut leek eerst Dani van Dijk en daarna Quintin Slagtand de wedstrijd te beslissen, maar in de tegenaanval was Terschuurse Boys dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet spatte uiteen op de lat.

In het restant van de wedstrijd drong Terschuurse Boys wel aan, maar had Zwart-Wit’63 de wedstrijd moeten beslissen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een 0-1 stand voor de laatste keer. Een terechte overwinning voor Zwart-Wit’63 en een zekere 3e plaats halverwege de competitie. Mooi om te vermelden dat op de bank 2 spelers uit de 17-1 zaten, Ruben Karssen en Luuk Granneman. En de laatste mocht op 16-jarige leeftijd zelfs zijn de debuut maken. En niet uitgesloten is dat ook Ruben Karssen dit seizoen speelminuten in het 1e gaat maken.

Opstelling: Farhad Didari, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Luiz Fidom (75e minuut Christiaan Doornhof), Sander Bruinink (38e minuut Mike Jansen), Jan van Bijsteren, Christijn Geerlings, Fabian van Panhuis (87e minuut Luuk Granneman), Dani van Dijk, Quintin Slagtand