Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 verslaat nummer 2

3 april 2023 13:45

Na de overwinning op DSV’61 was Zwart-Wit’63 nog niet veilig voor degradatie, maar was de afstand tot de nummer 2 ook nog te overzien.

Na de overwinning op DSV’61 was Zwart-Wit’63 nog niet veilig voor degradatie, maar was de afstand tot de nummer 2 ook nog te overzien. En die nummer 2 was de tegenstander van afgelopen zaterdag: sc Hoevelaken. sc Hoevelaken is één van de betere ploegen van de competitie, dus het beloofde sowieso een lastige wedstrijd te worden. En dat was direct te zien. sc Hoevelaken was onder regenachtige omstandigheden in eerste instantie de bovenliggende partij. Zwart-Wit’63 had het moeilijk met het verzorgde spel van sc Hoevelaken, maar ook de eigen opbouw verliep moeizaam. De eerste kans was dan ook voor de gastheren uit Hoevelaken. Maar de inzet werd uitstekend gekeerd door Farhad Didari. Na een half uur was de keeper bij een bijna identieke situatie wel kansloos. Na een mooie aanval kwam sc Hoevelaken op een terechte 1-0 voorsprong. Na dit half uur kwam Zwart-Wit’63 beter in de wedstrijd, zonder dat het echt kansen kreeg. De grootste kans was nog voor sc Hoevelaken, maar weer keerde Farhad Didari de inzet. De 1-0 ruststand was niet onverdiend, maar het laatste kwartier van de eerste helft gaf in ieder geval hoop voor de tweede helft.

En vanaf het begin van de 2e helft pakte Zwart-Wit’63 het initiatief. Onder leiding van Mike Jansen en Jan van Bijsteren kwam sc Hoevelaken moeizaam van eigen helft af. En het was niet toevallig dat juist deze 2 genoemde spelers de wedstrijd op zijn kop zette. Eerst was het Jan van Bijsteren die vanaf 30 meter schitterend raak schoot. En niet veel later schoot Mike Jansen een vrije trap met een fraaie boog om de muur in de benedenhoek van het doel. Binnen een kwartier van een 1-0 achterstand naar een 1-2 voorsprong. Vanaf dat moment probeerde sc Hoevelaken van alles om weer op gelijke hoogte te komen, maar behalve wat gevaarlijke momenten uit corners en vrije trappen bleef de verdediging van Zwart-Wit’63 redelijk makkelijk overeind. In blessuretijd besliste Dani van Dijk de wedstrijd definitief door alleen voor de keeper heel rustig te blijven: 1-3. Mooi om te zien hoe alle doelpunten uitbundig werden gevierd door alle spelers en de technische staf. Na deze overwinning is Zwart-Wit’63 definitief veilig en kan er stiekem naar boven worden gekeken, want de afstand tot de nummer 2 is nog maar 3 punten.

Opstelling: Farhad Didari, Justin Franken, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis, Sam van de Spek, Sander Bruinink, Jan van Bijsteren, Mike Jansen, Fabian van Panhuis (65e minuut Christijn Geerlings), Dani van Dijk, Quintin Slagtand (65e minuut Demian van den Brink)