Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 gelijk tegen KVVA

17 april 2023 17:45

Onder prima omstandigheden moest Zwart-Wit’63 afgelopen zaterdag aantreden tegen KVVA.

Onder prima omstandigheden moest Zwart-Wit’63 afgelopen zaterdag aantreden tegen KVVA. De wedstrijd in Harderwijk toonde veel overeenkomsten met de heenwedstrijd in Amersfoort. De gasten speelden verzorgd voetbal en waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Veel kansen leverde dit niet op, maar daar kon Zwart-Wit’63 ook niet zoveel tegenover stellen. Na ruim 20 minuten kwam KVVA op voorsprong. Er leek een overtreding gemaakt te worden op Dave van der Sluis, maar de scheidsrechter liet doorspelen en na een mooie actie werd de 0-1 binnen geschoven. Na dit doelpunt kwam Zwart-Wit’63 wat beter in de wedstrijd. Fabian van Panhuis leek de 1-1 te kunnen maken, maar een duw in zijn rug voorkwam de gelijkmaker. En de scheidsrechter vond het niet genoeg voor een penalty. De ruststand was 0-1.

In de 2e helft ging Zwart-Wit’63 op jacht naar de gelijkmaker. Het overwicht op KVVA werd in de 2e helft ook steeds groter, maar in de eindfase was Zwart-Wit’63 erg onzorgvuldig. En vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt. Een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Op aangeven van Sander Bruinink schoot Quintin Slagtand met een schitterende volley de 1-1 binnen. In het resterende deel van de wedstrijd zette Zwart-Wit’63 alles op alles om toch nog de winst over de streep te trekken. Maar de grootste kans was voor KVVA. Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot, was eigenlijk niemand tevreden met de 1-1 eindstand.

Opstelling: Fahrad Didari, Dave van der Sluis, Christiaan Doornhof , Ricardo Westerink, Justin Franken, Sander Bruinink, Mike Jansen (70e minuut Jordy Ernsten), Jan van Bijsteren (80e minuut Marchello Besselsen), Quintin Slagtand, Dani van Dijk (75e minuut Demian van de Brink) Fabian van Panhuis (46e minuut Martijn Smits)