Trainingskamp met winst in 2e bekerwedstrijd

11 september 2023 15:45

Zwart-wit’63 wint ook de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen.

Dit weekend stond in het teken van het jaarlijkse trainingskamp. Ditmaal gehouden in Apeldoorn.
Vrijdagmiddag werd er allereerst onder tropische omstandigheden een training afgewerkt op het hoofdveld bij AGOVV. In de avond een traditionele voetbalquiz die glansrijk werd gewonnen door het team van Fabian Van Panhuis, Dave Van der Sluis en Silvano Wild. Na een goede nachtrust stond er een fikse boswandeling op het programma om daarna vervolgens naar Harderwijk af te reizen voor het bijwonen van de wedstrijd van het 2e elftal en uiteraard het spelen van de 2e bekerwedstrijd tegen De Veluwse Boys.
Voorafgaande aan de wedstrijd had supportersvereniging Black&White Fighters een sfeeractie opgezet compleet met vuurwerk. Dat het voor beide partijen een zware middag zou worden gezien onder andere de temperatuur was een feit. Tevens had Zwart-Wit’63 ook te kampen met de naweeën van de verrichte arbeid van vrijdag en de samenstelling van het ochtendprogramma.
Zwart-Wit’63 begon de wedstrijd voortvarend met hoge druk van achteruit op de helft van De Veluwse Boys. Dit resulteerde in schotkansen van onder andere Mike Jansen en Sander Bruinink. Zwart-Wit’63 liet de bal rondgaan en zorgde met name via de flanken voor veel gevaar in de vijandelijke 16 meter waarbij de keeper van De Veluwse Boys zich regelmatig moest onderscheiden.
Onder meer Dani Van Dijk en Quintin Slagtand hadden de vrije doorgang richting de goal van De Veluwse Boys maar in beide gevallen kwam het niet tot scoren. Ook voorzetten vanuit de flanken werden of weggewerkt of door de Zwartwitten niet goed verwerkt.
Dat Zwart-Wit’63 vanmiddag veel balbezit zou en wilde hebben was door trainer Van den Brink aangegeven bij zijn spelers. Dit leidde echter tot geen doelpunten en zo werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 tussenstand.
In de kleedkamer bleven Quintin en Sander achter. Zij werden vervangen voor Demian Van de Brink en Christijn Geerlings. Zwart-Wit’63 startte de 2e helft wederom fel. Goed en wel 1 minuut in de 2e helft kwam de bal bij Christijn die op zijn beurt Jordy Ernsten bereikte. De alleskunner werd in de 16 meter gevloerd en zo blies de goed leidende scheidsrechter Boonstra voor een penalty. Deze werd onberispelijk dor Mike Jansen benut. De zéér terechte 1-0 voorsprong was een feit. Zwart-Wit’63 ging in de 2e helft verder met het creëren van mogelijkheden. Opnieuw was vaak het vizier niet scherp gesteld. Een grote kans voor De Veluwse Boys kwam voort uit een vrije trap. Deze werd hard ingekopt maar met een katachtige reflex kon doelman Farhad Didari redding brengen.
In de 60e minuut werd de licht geblesseerde Mike gewisseld voor Fabian van Panhuis. Fabian liet gelijk van zich spreken door een goede aanval met Jordy op te zetten. Het schot van Jordy belandde echter in het zijnet.
Trainer Van den Brink voerde ook zijn laatste wissel door. Ruben Karssen verving Dani Van Dijk.
Zwart-Wit’63 was de onderlinge afstemming in het veld even kwijt en dat leidde tot de onverwachte, maar wel prachtige gelijkmaker. Vanaf de 16 meter schoot de speler van De Veluwse Boys hard in de bovenhoek. Zwart-Wit’63 rechtte de rug en drukte Veluwse Boys weer terug op eigen helft. Dat leidde in sommige frustratiegevallen van wat “onhandige” overtredingen aan de kant van De Veluwse Boys. Met name youngster Silvano Wild moest het een paar keer goed ontgelden. Een van deze overtredingen in de 16 meter op Silvano leidde in de 75e minuut de 2-1 voorsprong in. De genomen penalty door Fabian moest in 1e instantie over worden genomen in verband met te vroeg inkomen van de keeper. In 2e instantie schoot Fabian de bal keurig in de hoek.
Na deze voorsprong had Zwart-Wit’63 nog diverse mogelijkheden maar mocht het niet baten. Richting het einde van de wedstrijd begon bij diverse spelers de krachten wat af te nemen. Dat kwam het getoonde spel niet ten goede en waren beide partijen gezien ook de temperatuur content met het laatste fluitsignaal. In combinatie met de eerder verrichtte arbeid tijdens het trainingskamp een goede conditionele prikkel richting de reguliere competitie.
Na de wedstrijd werd er weer koers gezet naar Apeldoorn voor de voorzetting van het trainingskamp.
Hier stonden de spelers en stafleden een heerlijke BBQ te wachten en werd er een bezoek gebracht aan diverse lokale gelegenheden. Na de diverse tactische besprekingen op zondagmorgen werd het trainingskamp afgesloten en kon de terugreis naar Harderwijk worden ingezet.

Zaterdag 16 september speelt Zwart-Wit’63 de 3e bekerwedstrijd tegen Veensche Boys 2. Dit duel tussen de nummers 1 en 2 van de poule zal plaatsvinden om 12.00 uur in Nijkerkerveen.