Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 bekert door!

17 september 2023 18:00

In de laatste poulewedstrijd kwam Zwart-Wit’63 uit tegen Veensche boys 2.

Beide partijen hadden hun 2 voorgaande wedstrijden gewonnen dus zou deze wedstrijd uitmaken wie er door zou bekeren.
Namens een 1e elftal uitkomen tegen een 2e elftal kan onderschatting met zich meebrengen, diverse uitslagen op andere velden bevestigen dat. Echter had Zwart-Wit’63 zich hier prima op voorbereid waardoor een stunt vanuit Veensche Boys 2 geen moment ter sprake was.
Brengt ons bij de wedstrijd waarbij Zwart-Wit’63 gelijk de teugels in handen nam. Spits Fred van de Loo tekende voor de eerste kans. In de 16 meter kreeg hij een vrije schotkans, besloot echter af te geven waarna de bal over het doel verdween. Een uitbraak door een verkeerde pass van achteruit van Zwart-Wit’63 bracht Veensche Boys een mogelijkheid maar doelman Farhad Didari werd niet in verlegenheid gebracht.
De doelman aan de andere kant wel… Na een zorgvuldige opbouw was het Mike Jansen die met een mooie steekbal Christijn Geerlings wegstak die op zijn beurt prachtig afwerkte in de verre hoek en zo voor de terechte 0-1 voorsprong aantekende.
Het had al snel daarna 0-2 kunnen zijn. Wederom was het Fred die de kans kreeg. In 2 instanties lukte het de spits niet om af te ronden. Na lang balbezit van Zwart-Wit’63 was het Jordy Ernsten die vrij werd gespeeld rond de 25 meter van het vijandige doel. Jordy bedacht zich geen seconde en loste een verwoestend schot waarbij hij de doelman kansloos liet, 0-2!
Zwart-wit’63 bleef de druk vooruit houden en werden er diverse kansen gecreëerd, Zo was het Silvano Wild die een paar keer goed de 16-meter binnendrong alleen ontbrak het aan afwerking en overzicht. Dat overzicht had vlak voor rust Fabian van Panhuis wel. Net iets over de middenlijn gedribbeld zag hij de doelman van Veensche Boys (te) ver voor zijn doel staan. Met een prachtig schot   bracht hij de ruststand van 0-3 op het scorebord.
Met een ongewijzigd team kwam Zwart-Wit’63 de kleedkamers uit. Van onderschatting geen sprak maar Zwart-Wit’63 ging wel in een versnelling lager speler. Het leidde nog wel tot kansen, maar nu aan beider zijde. Aan Zwart-Wit’63 kant leidde dat niet tot goals, aan Veensche Boys zijde wel. Zo werd de tussenstand naar 1-3 gebracht. Na de aftrap was het snel Zwart-Wit’63 die de marge weer naar 3 bracht. Met een geplaatst schot was het Christijn die zijn 2e treffer noteerde en zo de 1-4 voorsprong.
Hierna wisselde trainer Van den Brink 4 maal. Dave van der Sluis, Sander Bruinink, Dani Van Dijk en Ruben Karssen betraden het veld voor Mike Jansen, Fred van de Loo, Jordy Ernsten en Milan Holstege. Zwart-Wit’63 bleef de bovenliggende partij en was het Silvano die in de 16 meter voor eigen succes ging waarbij de doelman goed redding bracht. Over de rechterflank was het Fabian die strak voorzette op de instormende Sander. Zijn inzet belandde jammer genoeg aan de verkeerde kant van de paal. Vanuit de corner kopte Dani keihard op de paal waarna de rebound voor de doelman was. Het spel speelde zich af op de helft van Veensche Boys. Verdere mogelijkheden voor de voorwaartsen van Zwart-Wit’63 leidde niet tot een goal.
Laatste wapenfeit was een nagenoeg identieke situatie als het einde van de 1e helft voor Fabian. Nu vanaf eigen helft verschalkte hij de doelman met een prachtig geplaatst schot. Zo zette hij de 1-5 eindstand op het scorebord.
En zo bleek Zwart-Wit’63 duidelijk een maat te groot voor Veensche Boys 2, wat ook de na de wedstrijd bleek in gesprek met de technische staf aan Veensche Boys zijde.
Zwart-Wit’63 bekert dus door en gaat afwachten wat de volgende bekertegenstander gaat worden. Aanstaande zaterdag start de competitie in Zwolle tegen de Zwolse Boys. De uitslagen van Zwart-Wit’63 in de oefen-/ en bekercampagne zijn een goede generale maar dat er andere voetbalwetten in de competitie gelden is een feit!!