Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 wint 1e thuiswedstrijd in de competitie

1 oktober 2023 18:00

Voorafgaande aan deze wedstrijd werd er een moment stilgestaan bij alle overledenen die de club ontvallen zijn.
Prachtig gebaar van "The Vetz" die een hiervoor een speciaal bord onthulde.

Tevens was het een speciaal moment voor A-selectie spelers Fred van de Loo en Fahrad Didari die vandaag de
balsponsor waren ter ere van hun beiden overleden moeders.
Zo was er dus een emotioneel aanvang van deze wedstrijd en zijn er uiteraard meer belangrijkere zaken dan ons
geliefde spelletje.

Tegen de tegenstander Hattem werd tijdens het Veluwade toernooi van dit jaar ook gespeeld.
Deze wedstrijd stond in het kader van de voorbereiding op het seizoen en dus waren de belangen anders vandaag.
Trainer Bert van den Brink had zijn basisteam op 2 plaatsen gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.
Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd was al na ca 1,5 minuut. Sander Bruinink dribbelde de 16 meter binnen
en werd voor een ieder zichtbaar achterover getrokken. Helaas besloot scheidsrechter Yildiz gewoon door te spelen.
Zwart-Wit'63 was zoekende in de eerste 20 minuten. Met name via de rechterflank van Hattem ontstonden diverse
mogelijkheden om de score te openen. Zo gingen schoten voorlangs of was het doelman Farhad Didari die zijn klasse toonde.
Balbezit was voor beide partijen veelal op het middenveld. Vanuit balverlies werd over en weer door beide partijen de aanval gekozen.
Het was Zwart-Wit'63 wat de score opende. Over rechts zette Jordy Ernsten zelf de aanval op. Zijn loopactie daarna werd door
Jan van Bijsteren op waarde geschat en stuurde hij Jordy de 16 meter in. Zijn 1e schot werd door de doelman gepareerd.
Bij zijn 2e poging werd hij van achteren neergehaald en floot de scheidsrechter voor een penalty.
Aanvoerder Mike Jansen ging achter de bal staan. Zijn inzet werd gestuit door de doelman. In de rebound was het Fred die de bal goed
terugtrok en zo kon Christijn Geerlings met een sliding de bal tegen de touwen werken voor de 1-0 voorsprong.
Een voorsprong die op dat moment niet geheel verdiend was gezien de kansenverhoudingen.
Zwart-Wit'63 ging na dit doelpunt met meer lef en overtuiging spelen en dat resulteerde in meerdere mogelijkheden.
Zo ging onder andere een schot van Sander net over het vijandige doel.
Na de rust kwam Zwart-Wit'63 ongewijzigd de kleedkamer uit. Hattem bracht twee verse krachten om zo weer terug in de wedstrijd te komen.
Na 5 minuten was het Zwart-Wit'63 die de 1e grote kans kreeg. Op het middenveld was het Sander die met een vereende krachtsinspanning
de bal bij Fred bezorgde. Fred op zijn beurt bediende Mike en zijn schot in de verre hoek kwam door de doelman voor de voeten van Fabian terecht.
Zijn inzet ging jammer genoeg ruim over de goal. Een uitgelezen mogelijk om de score te verdubbelen.
Dat deed Zwart-Wit'63 enkele momenten later wel. Mike stuurde Fabian de diepte in. Fabian kon met zijn chocoladebeen de bal perfect neerleggen bij de 2e paal waarbij Fred de bal hoog in het dak van de goal schoot voor de 2-0 voorsprong. Het was daarna Hattem die veelal balbezit had zonder echt dreigend te zijn en tot kansen te komen. Zwart-Wit'63 was dat wel. Sander kwam door over rechts en legde de bal goed terug op de 16 meter op Fred. Met binnenkant voet plaatste hij de bal prachtig in de hoek voor de 3-0. Het was gelijk het laatste wapenfeit voor de spits. Trainer Van de Brink voerde een dubbele wissel door.
Fred en Christijn verlieten het veld voor Dani van Dijk en Silvano Wild. Deze wissel bleek zeer fortuinlijk. Na circa 5 minuten het veld betreden te hebben kwam Silvano door op links en koos Dani goed positie in de 16 meter. De voorzet van Silvano en het tegendraads inschieten van Dani bracht de 4-0 voorsprong op het scorebord.
Zwart-Wit'63 voerde nog 2 wissels door. Quintin Slagtand verving Mike Jansen en Niels Verdouw kwam het veld in voor Jordy Ernsten.
Quintin werd gelijk aan het werk gezet. Over de rechterflank brak hij door en zette hij de bal voor op Jan. Zijn schot werd door de doelman prachtig verwerkt tot een corner. De afgeslagen corner leverde een vrije trap op ca 25 meter van de goal. Ruben Karssen was de nemer, echter ging zijn schot ruim een meter over de goal.
Zwart-Wit'63 bleef druk vooruit houden en via slecht uitverdedigen van Hattem kwam de bal bij Jan die gelijk Dani aanspeelde. In de 16 meter gebruikte de spits zijn lichaam goed en zette hij zijn tegenstander aan de kant. 1 Op 1 met de keeper maakte hij geen fout en schoof de bal langs de doelman voor de 5-0 voorsprong.
Hattem probeerde nog om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen maar gelukkig kon Niels goed redding brengen. Een schot van Quintin ging nog voor de goal langs. Zo behaalde Zwart-Wit'63 een ruime overwinning. Gezien een groot deel van de 1e helft zag dat er niet naar uit maar uiteindelijk wel de zéér terechte winnaar.
Goed om te zien dat ook de invallers een groot aandeel in deze overwinning hebben gehad!!
Volgende week speelt Zwart-Wit'63 uit in Ermelo tegen EFC'58, een weerzien van trainer Bert Van den Brink met zijn eerdere club.