Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 wint derby tegen EFC’58

10 oktober 2023 10:30

Over het algemeen gaan derby’s gepaard met weinig sprankelend voetbal. Zo was deze wedstrijd er 1 van.

Voorafgaande aan de wedstrijd had de beruchte Eefside een leuke sfeeractie georganiseerd en hadden de zwartwitten uit Harderwijk daar zelfs een klein aandeel in……

EFC’58 had voor deze wedstrijd een nieuw strijdplan bedacht in de vorm van een 5-3-2 opstelling. Dat betekende voor Zwart-Wit-63 ook een iets andere tactiek. Trainer Bert Van den Brink koos voor dezelfde 11 namen als de afgelopen wedstrijd.

Het was Zwart-Wit’63 dat gelijk vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief naar zich toe trok. EFC’58 was niet bij machte om het Zwart-Wit’63 lastig te maken. Wel waren er een paar flinke overtredingen om zo te proberen het spel van Zwart-Wit’63 te ontregelen en de spreekwoordelijke toon van de “derby”wedstrijd te zetten. Scheidsrechter Hogeweide hield echter de kaarten op zak en hield het bij een flinke waarschuwing. Aanvoerder Mike Jansen loste het eerste schot op doel, vanaf de rechterflank schoot hij de bal echter over de goal.

In de 10e minuut was het raak. Justin Franken speelde Jan van Bijsteren in die op zijn beurt zijn schot gekeerd zag worden door de doelman van EFC’58. Echter gaf de doelman een rebound weg en was het Sander Bruinink die daar goed oog voor had en onberispelijk binnenschoot voor de 0-1 voorsprong. Zwart-Wit’63 bleef goed in de organisatie spelen en had veelal de bal en zo het overwicht in de wedstrijd. Echt grote kansen werden er niet gecreërd. Zo werd onder andere een schot van Justin tot corner verwerkt. Na lang balbezit van Zwart-Wit’63 kwam in de 20e minuut de 0-2 op het scorebord. Op links werd Christijn Geerlings ingespeeld die zijn vizier gelijk naar voren had gericht. Tussen 2 EFC’ers door glipte de middenvelder ook langs een derde tegenstander en vond hij in de 16 meter Mike Jansen die vervolgens de bal in de verre hoek plaatste.

Doelman Farhad Didari had op dat moment nog niets te doen gehad. Zwart-Wit’63 bleef vooruit drukken. Mike kwam over via de rechterflank en had een perfecte voorzet op de goed meelopende Fabian en in zijn rug nog Christijn. Fabian had Christijn echter niet gezien en zo ging zijn inzet en dé kans op een 0-3 voorsprong over de goal. Zwart-Wit’63 liet EFC’58 zo in leven en zo waar kwam

EFC’58 na ca 35 minuten langzaam meer in de wedstrijd en zo ook meer over de middenlijn. Een paar diepteballen konden door goed meedoen van Farhad onschadelijk worden gemaakt.

Een verkeerde aanname leverde balbezit op voor EFC’58 en uiteindelijk een lichte overtreding een vrije trap voor EFC’58 op. In de 16 meter werd de bal licht getoucheerd door een zwartwitter en zo belande de bal bij een speler van EFC’58 die de bal goed bij de 2e paal kon inkoppen. Dat betekende de zéér onnodige 1-2 op het scorebord. Zo kreeg EFC’58 wat meer geloof in de wedstrijd en trachtte Zwart-Wit’63 weer de controle terug te pakken. In het verdere verloop van de 1e helft gebeurde er vervolgens niet veel noemenswaardig en zo gingen beide teams de kleedkamers opzoeken.

Inn de 2e helft geen wisselingen aan de zijde van Zwart-Wit’63. Bij EFC’58 werd de verdediging verstrekt met een nieuwe centrale verdediger.

In de 2e helft probeerde Zwart-Wit’63 de tegenstander gelijk weer vast te zetten om zo het verschil in de score ook uit te drukken. Dat lukte niet geheel naar tevredenheid van trainer Van den Brink en probeerde zo met een driedubbele wissel in de 55e minuut wat nieuw elan in de ploeg te brengen. Fred, Fabian en de in de 1e helft al geblesseerde geraakte Justin verlieten het veld voor Dani Van Dijk, Donovan Bock en Milan Holstege.

Dani werd gelijk aan het werk gezet en goed de diepte ingestuurd en kwam net een teenlengte tekort om zo 1 op 1 met de keeper te komen. Jammer genoeg ging die kans zo verloren.

Een misverstand door middel van een terugspeelbal in de verdediging van Zwart-Wit’63 had zo maar de gelijkmaker kunnen betekenen. De EFC spits kwam net te kort.

Het bleef in de 2e helft veelal rommelig spel met veel balverlies aan beide kanten. Zo ontstonden er ook niet veel kansen meer tot aan ca 15 minuten voor tijd. Daar hielden beide keepers hun elftal op de been. Zwart-Wit’63 ging voor de grotere voorsprong en EFC’58 probeerde nog een punt over te houden aan deze wedstrijd. Zo was het Farhad die met 2 prachtige reddingen zichzelf onderscheidde en hield de doelman van EFC de 2e helft zijn doel schoon. Zwart-Wit’63 bracht nog een aanvallende wissel. Christijn werd vervangen door Silvano Wild. Echter mocht het niet baten om gezien gehele wedstrijd om de score beter tot uitdrukking te laten komen en had Zwart-Wit’63 met name in de 1e helft een grotere voorsprong moeten nemen om zo de hachelijke momenten aan het einde van de 2e helft te voorkomen.

Zo heeft zijn Zwart-Wit’63 de 3e competitiewinst op zak en komt volgende week om 14.30 uur Vios Vaassen op bezoek in Harderwijk. Uiteraard is een ieder van harte welkom op Sportpark De Parkweg.