Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 uit de beker door WHC

23 oktober 2023 15:15

Vandaag moest het team van trainer Bert Van den Brink aantreden tegen WHC uit Wezep, de huidige ongeslagen koploper van de 1e klasse H.

Dat het vooraf voor Zwart-Wit’63 een lastige opgave zou zijn om door te bekeren was een feit. De wedstrijd begon ongeveer 10 minuten later doordat de scheidsrechter zowel het thuistenue als ook het uittenue van Zwart-Wit’63 afkeurde en zo speelde Zwart-Wit’63 in het uittenue van WHC.

Zwart-Wit’63 mistte ten opzichte van de afgelopen competitiewedstrijd een aantal spelers waaronder 3 basisspelers. Die posities werden onder andere ingenomen door, de 16-jarige, niet A-selectie speler, Luuk Granneman, die het op zijn beurt zéér verdienstelijk invulde.

Zwart-Wit’63 begon goed aan de wedstrijd en probeerde WHC vast te zetten op eigen helft. Dat ging niet altijd goed maar gaf Zwart-Wit’63 wel de eerste mogelijkheid via Fred Van de Loo. Zijn schot mistte echter snelheid. Na 5 minuten werd er een overtreding begaan door Zwart-Wit’63 en kreeg WHC een vrij trap. Deze werd door WHC speler Jasper Bremmer goed ingekopt voor de 1-0 stand. Een aderlating voor Zwart-Wit’63 zo vroeg in de wedstrijd. Echter zorgde dat niet voor andere intenties en werd er verder gegaan als vooraf was afgesproken.

Via een aanval werd Luuk Granneman goed vrijgespeeld maar ging zijn schot hoog over de goal van WHC. Kort daarna was het Silvano Wild die goed diepging en de bal bij Mike Jansen bezorgde. Zijn lage schot werd gepareerd door de doelman van WHC.

Het wedstrijdbeeld keerde na ongeveer 20 minuten. WHC kwam meer in balbezit en drukte Zwart-Wit’63 terug op eigen helft. Een hard schot voorlangs het doel van doelman Farhad Didari was al een 1e waarschuwing en werd gevolgd door een vrije kopkans bij de 1e paal. Een counter van Zwart-Wit’63 had zeker de gelijkmaker opgeleverd echter stond Fred in buitenspelpositie.

Een treffer viel wel aan de andere zijde van het veld in het voordeel van WHC. Een goed uitgespeelde aanval over de linkerzijde van WHC bracht de bal via een teruggetrokken voorzet bij de inkomende middenvelder. Zijn inzet werd goed binnengeschoten in de verre hoek. En zo stond na 30 minuten de 2-0 stand op het scorebord.

Zwart-Wit’63 kwam bijna op een 3-0 achterstand maar een kopbal en de daarop prachtige reflex van Farhad voorkwam dat. Laatste wapenfeit voor rust was voor Zwart-Wit’63. Mike kwam goed door in de 16-meter en zijn harde voorzet strak voorlangs leverde echter een corner op. Al met al een 1e helft met aanknopingspunten voor de 2e helft.

Na de rust moest Zwart-Wit’63 al vroeg wisselen. Ruben Karssen werd met lichte hamstringklachten vervangen voor O19-1 speler Noeshin Khalil. Sander Bruinink nam de plaats van Ruben centraal achterin moeiteloos in met goede rugdekking en verdedigende acties.

Zwart-Wit’63 pakte de draad weer op van het begin van de 1e helft. Een afgeslagen bal op het middenveld werd goed opgepakt door Jan van Bijsteren. Een licht stuiterende bal nam hij ineens op zijn pantoffel. Van ongeveer 30 meter joeg hij de bal tegen de touwen, een goal van wereldklasse en zo een 2-1 tussenstand!! Hier putte Zwart-Wit’63 nog meer moed uit om een resultaat te halen.

Silvano kwam wederom goed door over links. Zijn schot werd een prooi voor de doelman van WHC.

Een lange bal van WHC leverde een schot op goal op voor WHC en een goede ingreep van Farhad.

Hierna was het bijna de 2-2. Bij een ouderwetse scrimmage voor het doel van WHC was het Fred die zijn inzet via een tegenstander op de lat zag belanden.

Zwart-Wit’63 ging wisselen. Demian Van de Brink en Donovan Bock kwamen in het veld voor Fred en Silvano om zo aanvallend nieuwe impulsen in de wedstrijd te brengen. De leeg gespeelde Ricardo Westerink werd vervangen voor Niels Verdouw.

De aanvallende intenties van Zwart-Wit’63 bracht aan de andere zijde meer ruimte voor WHC. Bij 2 snelle uitbraken bracht Farhad goed redding en hield zo de ploeg in de wedstrijd.

Daar kreeg het nog 1 grote mogelijkheid voor. Een vrije trap rond de 20 meter werd echter door Donovan hoog overgeschoten en betekende gelijk het einde van de wedstrijd.

Zo speelde Zwart-Wit’63 een prima wedstrijd en had het achteraf gezien op basis van deels de 1e helft en de gehele 2e helft een gevoel dat het meer eruit had kunnen halen. Het bekeravontuur is hierbij dus voorbij en kan het vizier weer worden gericht op de competitie. Aanstaande zaterdag speelt Zwart-Wit’63 de uitwedstrijd in en tegen ’t Harde.