Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 verliest van ’t Harde en zichzelf

29 oktober 2023 17:00

Na de bekeruitschakeling tegen WHC uit Wezep stond vandaag de uitwedstrijd in en tegen ’t Harde op het competitieprogramma.

De B&W Fighters had een extra bus geregeld dus gingen er een hoop supporters uit Harderwijk mee ter ondersteuning van het TEAM. Zwart-Wit mistte vandaag vanwege een blessure Jordy Ernsten en Silvano Wild in verband met zijn schorsing.

Op een prachtig mooie grasmat was de eerste kans voor Zwart-Wit’63. Na een overtreding op Sander Bruinink was het Mike Jansen die door middel van een vrije trap een steekbal op Fabian van Panhuis gaf. Fabian twijfelde tussen een voorzet geven of zelf schieten en daardoor was de inzet uiteindelijk te slap. Na goed doorzetten van Jan Van Bijsteren zette hij Fabian aan het werk. Zijn pass op spits Fred Van de Loo leverde een uiteindelijk schot voorlangs het doel van ’t Harde op. Zo kreeg Zwart-Wit’63 een aantal mogelijkheden om te scoren alleen konden de zwartwitten de krachtsverhouding niet in de score uit drukken. Dat lukte uiteindelijk na 15 minuten. Na wederom een overtreding op een zwartwitter gaf Mike een perfecte voorzet op Fred. Zijn kopbal in de verre hoek leverde de terechte 0-1 voorsprong op. Doordat Zwart-Wit vergat om daarna de verdere kansen te verzilveren bleef de hardwerkende ploeg ’t Harde in de wedstrijd. Met name de lopende mensen doken op in en achter de verdediging van Zwart-Wit’63 en daardoor moest doelman Farhad Didari een paar keer in actie komen, zonder dat het echt gevaarlijk werd, maar zéér zeker wel dreigend.

Grootste kans voor de gelijkmaker was na 25 minuten. In 1e instantie kon het schot richting de goal nog geblokt worden maar de volgende inzet was een prooi voor Farhad.

Mike stak na 30 minuten spelen het middenveld over en had de diepgaande aanvallers in het vizier. Echter stak nee verdediger van ‘t Harde daar een stokje voor door middel van een overtreding en de 1e gele kaart van de wedstrijd.

Een pass van achteruit op Fred werd goed door hem gecontroleerd en leverde vervolgens een strakke voorzet richting Fabian op. Fabian zijn inzet belandde echter op de paal. Ook een 1-2 tussen Fred en Milan Holstege bracht Milan vrij voor de keeper aan de zijkant van de goal. Zijn schotkeuze belandde in het zijnet.

Vlak voor rust zag de verdediging er van Zwart-Wit’63 er niet goed uit. Een pass over de rechterflank van Zwart-Wit’63 bracht de linkerspits in stelling. Hij kwam goed uit de rug van zijn tegenstander en sneed goed naar binnen. Zijn inzet op de goal was onhoudbaar voor Farhad en zo kwam de, voor Zwart-Wit’63 onfortuinlijke, 1-1 op het scorebord. Een tussenstand die onnodig te noemen is.

Na de rust kwam Zwart-Wit’63 ongewijzigd de kleedkamer uit. Het spel in de 1e periode was van beide zijden onrustig en onzorgvuldig. Dat leverde voor betrokken partijen onnodige frustratie op en moest de leidsman een paar keer zijn gezag tonen.

Bij een corner werd Fred in stelling gebracht. Bij zijn schot in de korte hoek moest de doelman zich strekken om zo redding te brengen. Dat het onzorgvuldig was bleek ook bij een terugspeelbal op Farhad die iets te veel tijd nam in zijn aanname. Zijn schot werd geblokt door een aanvaller maar zorgde voor een 2e mogelijkheid. Die inzet belande voor Zwart-Wit gelukkig op de paal.

Bij een diep gespeelde bal op de helft van Zwart-Wit’63 kwam Farhad goed zijn goal uit en kopte de bal weg. De botsing/overtreding die daarop volgde met een speler van ’t Harde, die overigens ook in buitenspelpositie stond, leverde de doelman een blessure op maar nog veel erger….. er werd doorgespeeld en zo kon ’t Harde in een vrij doel de 2-1 maken. ’t Harde durfde bijna niet te juichen maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Grensrechter Koos Gardenbroek bleef terecht staan met zijn vlag omhoog maar werd weggewuifd door de scheidsrechter. Een ongelooflijk besluit wat Zwart-Wit’63 dus duur kwam te staan. Zo ook voor verdediger Justin Franken die vanwege commentaarfrustratie de rode kaart te zien kreeg. Een dubbele aderlating en moeilijk te accepteren besluiten voor Zwart-Wit’63. Die besluiten werden later bij het bezien van de opnamebeelden bevestigd…. Jammer genoeg kan daar bij amateurwedstrijden geen gebruik van worden gemaakt.

Zo werd de wedstrijd vervolgd met 10 tegen 11 en wisselde Zwart-Wit’63. Fred van de Loo werd vervangen voor Demian Van de Brink en ging ook Luuk Granneman het veld uit, Zijn vervanger was Christijn Geerlings. Zo ging Zwart-Wit’63 op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het een grote kans door middel van en vrije trap rond de 20 meter. Het schot van Mike vloog net langs het doel van ’t Harde. Zwart-Wit’63 probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren en ging 1 op 1 spelen om zo nog meer druk op de defensie van ‘t Harde te krijgen. Wederom een vrije trap bracht een mogelijkheid tot scoren. Nu was het de beurt aan Ruben Karssen, echter ging ook zijn inzet naast de goal. En zo eindigde de wedstrijd in een nederlaag voor Zwart-Wit’63. Door de onrust en onzorgvuldigheid had het niet de overtuiging en controle in de wedstrijd als de voorgaande wedstrijden. Een les waar lering uit getrokken moet worden richting de volgende wedstrijden. Volgende wedstrijd is thuis om 14.30 uur aan de eigen Parkweg. Tegenstander hierin is VSCO’61.