Facebook Toestaan Niet toestaan

O21 verliest van Hoevelaken

30 oktober 2023 12:15

O21 verliest onnodig de wedstrijd tegen Hoevelaken in de Beltona competitie

Maandag 23 oktober speelde Zwart-Wit O21 hun volgende wedstrijd tegen Hoevelaken O21 om de Beltona Cup. De O21 is een samen gesteld team uit het 1e, 2e en de 19-1 dit jaar.

De technische staf moest in de aanloop van deze wedstrijd heel wat puzzelen om tot een volledige selectie te komen. De week voor de wedstrijd waren er wat geblesseerden en waren er een paar restricties voor het aantal, te spelen minuten voor spelers.

Alsnog was de selectie van een zodanig niveau, dat er een prima pot op de mat gelegd kon worden.
Hoevelaken kennen we al langer als tegenstander in de Beltona Cup. Zij werden vorig jaar de kampioen. Van onderschatting dus geen sprake.

Andersom weten wij ook dat Hoevelaken het altijd lastig vind, om tegen ons te spelen. Beide teams hadden hun 1e wedstrijd gewonnen.

Direct vanaf de aftrap zaten wij kort en maakten het de Hoevelakers lastig, maar de echte eerste kansen waren voor Hoevelaken. Na 11 minuten was het raak. Zwart Wit keek tegen een 1-0 achterstand aan. Het spel ging over en weer, waarbij Zwart Wit de iets bovenliggende partij was. Een schot van de tegenstander werd keurig tegen gehouden door Sam van der Horst, die dit keer op doel stond. Nog geen 2 minuten later was het Shiyar een dribbel inzette en op het doel schoot. De keeper van Hoevelaken was kansloos. 1-1 op het scorebord.

Er werden mooie duels uitgevochten. De Beltona Cup staat bekend om het snelle voetbal van de jeugdige spelers. De scheidsrechter had het nog aardig onder controle, maar ontkwam er niet aan om een speler van Hoevelaken een gele kaart te tonen. Dit houdt in dat deze dan 10 minuten van het veld af moet.

Een mooie kans voor Zwart Wit om een overtal situatie goed uit te spelen, maar niets was minder waar, want goed deden ze dit zeker niet. Helaas werd de doelpoging van de lijn gehaald en bleef de rust stand 1-1.

Na de thee werden er 3 spelers gewisseld bij Zwart Wit. Het idee was dat er meer snelheid voorin zou komen zodat we op voorsprong zouden komen. Helaas pakte dit niet helemaal uit zoals gehoopt.
Na een aantal minuten werd er een overtreding gemaakt op een aanvaller van Hoevelaken waardoor Zwart Wit ook 10 minuten met 10 man kwam te staan. Helaas voor de thuisclub deed Hoevelaken wel wat wij niet goed deden; gebruik maken van de overtal situatie. Direct na het eruit sturen van de Zwart Witter scoorde de tegenstander uit de vrije trap die gegeven was en er werd even later gescoord uit een corner waarbij er niet geheel goed werd verdedigd.

Een invalspeler van Hoevelaken kreeg nog een rode kaart gepresenteerd van de scheidsrechter en die mocht gaan douchen. Wederom een 11-10 spel. Niet veel later werd er een 2e gele kaart gegeven aan een speler van Zwart Wit, waarbij de 1e overtreding duidelijk op hem gemaakt werd en in zijn val nam hij de tegenstander mee. De scheidsrechter was niet van zijn voetstuk te brengen en gaf hem ook rood.

Het werd 10 tegen 10 de laatste minuten, die raar verliepen door wat discutabele beslissingen van het arbitrale trio, maar daar lag het verlies niet aan. Dat lag dit keer meer aan een stuk instelling en beleving die helaas niet getoond werd op de grasmat. Een dure, maar duidelijke les voor de volgende keer!

Volgende wedstrijd O21 is Dinsdag 14 november om 20.00 uur in Zeewolde. Hopelijk kunnen de jongens weer rekenen op de steun van de supporters!!