Zwart-Wit'63 pakt 3 punten in wedstrijd tegen VSCO’61

6 november 2023 11:00

Na de ongelukkig verloren uitwedstrijd tegen 't Harde vorige week wist het TEAM van trainer Bert van den Brink wat het te doen stond en dat was de 3 punten in Harderwijk houden.

Vandaag moest dat gebeuren zonder vaste waarden Justin Franken (schorsing), Fred Ietswaart (blessure) en Donovan Bock (werk). Zo was er weer een basisplaats voor Ricardo Westerink, Jordy Ernsten en Silvano Wild.

In de 1e helft waren het de zwartwitten die dicteerden zonder tot hele grote kansen te komen. Mike Jansen was gevaarlijk met een vrije trap die via het hoofd van een tegenstander net over de goal ging.

Een schot vanaf circa 16 meter van VSCO’61 was een prooi voor doelman Farhad Didari. Na balverlies van VSCO’61 kwam Sander Bruinink gevaarlijk door maar kon oud ZwartWit’63 doelman Django van der Landen redding brengen. Opvallend detail in de wedstrijd was dat de doelman van VSCO’61 in de 1e helft al waarschuwing kreeg vanwege herhaaldelijk tijd rekken. Na een goede steekpass net voor rust zag Mike Jansen zijn inzet uit een moeilijke hoek voorlangs gaan.

In de tweede helft werd Zwart Wit’63 gevaarlijker door met veel lopende mensen de diepte te zoeken. An de linkerzijde van het veld was het Christijn Geerlings die goed doorkwam en Silvano Wild goed de diepte instuurde. Zijn pass zette Mike Jansen vrij voor de goal en zo maakte de captain in de verre hoek de terechte 1-0. Het was Zwart-Wit'63 wat daarma gevaarlijk bleef en tot grote kansen kwam alleen was de laatste pass niet goed of hadden de voorwaartsen voor eigen succes moeten gaan.

VSCO’61 kwam nog tot een grote kans voor de gelijkmaker maar onder grote druk van Sam Van de Spek kon dit voorkomen worden en werd de inzet naast het doel verwerkt.

Bij opnieuw een aanval van Zwart-Wit'63 werd een doelpunt van invaller Dani van Dijk vanwege buitenspel terecht afgekeurd maar zorgde hij later in de wedstrijd wel voor de 2-0. Voorafgaande was het een prachtige assist van Fabian Van Panhuis die Dani in stelling bracht. Al glijdend en met een mooie voetbeweging werkte hij de bal in het dak van het doel.

Al met al een terechte overwinning waarbij na de wedstrijd bleek dat deze goed was voor het heroveren van de koppositie en wacht Zwart-Wit'63 volgende week de lastige uitwedstrijd tegen 's-Heerenbroek. Daar zal het TEAM wederom weer moeten strijden voor de drie punten.