Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 niet bij machte

13 november 2023 11:45

Het is Zwart-Wit'63 zaterdag niet gelukt om drie punten te veroveren in de uitwedstrijd tegen ''s Heerenbroek.

In een wedstrijd met 2 gezichten qua helften bleef het steken op een 1-1 gelijkspel.

Voorafgaande aan de wedstrijd werden er vraagtekens geplaatst bij de kwaliteit van het  drassige veld. In overleg met de prima leidende scheidsrechter en beide trainers werd het juiste besluit genomen en dat is voetballen.

In de eerste helft had ''s Heerenbroek moeite met het middenveld van Zwart-Wit'63 maar kwam het toch een paar keer gevaarlijk door over de flanken. Ook Zwart-Wit'63 kwam tot enkele mogelijkheden. Fabian Van Panhuis kwam door in de 16 meter echter te ver naar de buitenzijde zodat een grote kans verloren ging. Ook een goed schot van Christijn Geerlings ging maar net naast de goal. Na 25 minuten was het wel raak. Een hoekschop van Mike Jansen werd bij de 2e paal ingekopt door Christijn en zo kwam Zwart-Wit'63 op een 0-1 voorsprong. Zwart-Wit'63 had daarna door moeten drukken maar kwam verder tot grote mogelijkheden.

Na de rust een ander wedstrijdbeeld mede door de wisselingen van 's Heerenbroek die het middenveld van nieuwe impulsen voorzag. Zwart-Wit'63 was onzorgvuldig en vergat te voetballen terwijl de ruimtes erg groot werden. Zwart-Wit'63 kwam eerst nog goed weg doordat bij ongelukkig wegwerken in de eigen 16 meter de bal op de paal en daarna in het zijnet belandde. In de loop van de 2e helft probeerde s Heerenbroek nog de gelijkmaker te forceren. Een lange bal naar voren van 's Heerenbroek werd onfortuinlijk geraakt door de Harderwijkse defensie en bracht de bal bij een speler van 's Heerenbroek die vervolgens zijn teamgenoot in scoringspositie bracht voor de 1-1. Voor Zwart-Wit'63 een deceptie en voor de tegenstander van vandaag een bevrijding. Door de stand op de andere velden had Zwart-Wit'63 zich kunnen belonen. Dat moet dan nu aanstaande zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen ZAC. Wij heten u uiteraard van harte welkom.