Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Beltona Cup O21 nieuws

17 november 2023 19:30

Dinsdag 14 november, stond de wedstrijd voor de O21 van v.v. Zwart Wit ’63 vs. V.V. Zeewolde O21 op het programma.

Het was weer een leuke puzzel om tot een selectie te komen, want een aantal vaste spelers van de O21 werd rust gegund i.v.m. de belangrijke wedstrijd van het 1e van Zwart Wit zaterdag as.
Het 1e van Zwart Wit kan na lange tijd weer een periodetitel pakken en de keus van de staf van 1 is te begrijpen en bied weer kans voor andere spelers die zich mogen laten zien in deze wedstrijd..

Niet alleen het weer was onstuimig, maar zoals we gewend zijn van de O21 wedstrijden, was het wedstrijdtempo moordend te noemen. Lekker jeugdig voetbal, waarbij je soms op de rem moet trappen om het geduld te bewaren.

De bal ging van links naar rechts, waarin Zwart Wit ’63, zeker de eerste 30 minuten de boventoon voerde. Mooi combinatie voetbal met diverse kansen. Helaas werden deze niet benut.

In de 31e minuut kreeg Aalt Klaassen een gele kaart getoond door de scheidsrechter. Een erg makkelijk gegeven kaart, waar een waarschuwing meer op zijn plaats was geweest. Een gele kaart bij de O21 houdt een tijdstraf in van 10 minuten. De druk op de goalie van Zwart Wit werd opgevoerd en het was dan ook Milan Moral (keeper) die de ploeg in de wedstrijd hield. 3 mooie reddingen van zijn kant, zodat de rust met 0-0 werd gehaald. 2 minuten voor tijd werd ook Nills Halfwerk een gele kaart getoond. Nills moest er vlak voor de rust voor 10 minuten af.

De ruststand was zoals aangegeven 0-0. Niets aan de hand, maar er moest wel uit een ander vaatje getapt worden en een bespreking door het trainersduo Aalt en Arnold was duidelijk genoeg.

Er werd gewisseld in de rust. Shiyar Mustafa en Nick vd Sluis mochten gaan douchen en fit blijven voor hun wedstrijd van Zaterdag. In het veld kwamen Demian vd Brink en Ilyas Gennissen. Zwart Wit ‘63 kwam goed uit de startblokken, maar kwam vooralsnog niet aan scoren toe.

Het centrale duo achterin, met aansturing van Thomas Kamphorst, die een erg goede wedstrijd speelde, hield de deur bij Zwart Wit op slot. Inmiddels werd Aalt Klaassen gewisseld voor Levi Veenvliet. Er werd prima voetbal op de mat gelegd en ook werd er goed gebruik gemaakt van snelheid van spelers. Daardoor maakte Akram el Bouddounti in de 60e minuut, op aangeven van Luuk Granneman de 0-1. Niet veel later was het Luuk Granneman zelf, die vanuit de voorzet van Ilyas Gennissen, met een volley de 0-2 binnen schoot.

Dan zou je denken dat Zwart Wit de wedstrijd rustig uit zou kunnen blijven voetballen, maar Zeewolde deed er alles aan om de aansluitende treffer te maken en 20 minuten voor tijd kreeg Nills Halfwerk zijn 2e gele kaart getoond. 2x geel is rood.
Zwart Wit moest dus nog 20 minuten lang met 10 man verder.

De druk vanuit Zeewolde werd steeds meer opgevoerd, maar door Thomas en Niels Verdouw, die naar het centrum was verhuisd, bleef de verdediging overeind.

Bas Haagswoud werd in 81e minuut gewisseld voor Akram el Bouddounti.
Toch kon Zeewolde nog een doelpunt maken in de 89e minuut vanuit een voorzet die niet goed weg gewerkt werd.

De laatste minuten van de wedstrijd werden nog spannend, maar de ploeg van Zwart Wit ‘63 bleef overeind en bij het klinken van het eindsignaal stond de 1-2 op het scorebord. De 3 punten gingen op deze regenachtige avond mee naar Harderwijk.

De volgende wedstrijd van de O21 is weer tegen Zeewolde, alleen dan thuis op het sportpark aan de Parkweg.

Datum: Maandag 4 december
Aanvang: 20.00 uur

Zwart Wit hoopt op aanmoediging van de supporters en dankt de aanwezige supporters in Zeewolde.

Milan Moral, Niels Verdouw, Nills Halfwerk, Thomas Kamphorst, Nick vd Sluis (46’ Ilyas Gennissen),