Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 trekt aan kortste eind

20 november 2023 16:15

Het is afgelopen zaterdag Zwart-Wit’63 niet gelukt om de 1e periodetitel binnen te slepen.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er volop aandacht besteed aan de historie en het winnen van prijzen.

Helaas stond Zwart-Wit’63 aan het einde van de wedstrijd (2-3 verlies) met lege handen en ging tegenstander Z.A.C.

met 3 punten terug naar Zwolle en sleepte zo v.v. Zeewolde de 1e periodetitel binnen.

Zwart-Wit’63 zakt door deze nederlaag naar de 3e plaats in de ranglijst.

In de 1e helft begint Zwart-Wit’63 voortvarend aan de wedstrijd. Vooruit druk zetten leverde echter veelal balbezit op.

Vleugelaanvaller Silvano Wild kwam via de flanken regelmatig goed door en zorgde voor gevaar.

Een schot van Sander Bruinink mistte net het vijandige doel.

Z.A.C. probeerde veelal met snelle openingen van links naar rechts het spel van Zwart-Wit’63 te ontregelen maar

bracht de verdediging niet in de problemen.

Ook mogelijkheden voor Mike Jansen en Christijn Geerlings leverde goede mogelijkheden op alleen ontbrak het laatste zetje.

Zo was het dus Zwart-Wit’63 wat in de 1e helft de controle in de wedstrijd had en in de rust goede hoop had op een juiste afloop.

Echter was het 30 seconden na rust Z.A.C. wat op een 0-1 voorsprong kwam.

Een voorzet vanaf de zijkant kon door de geheel vrijstaande spits in de 16-meter worden binnengekopt.

Een domper voor de zwartwitten die hierna de draad van de 1e helft weer oppakte en wederom de aanval zochten.

In circa de 65e minuut werd het hiervoor beloont en werd de stand weer gelijkgetrokken.

Na goed doorzetten van Christijn Geerlings kopte hij de bal over de uitkomende keeper heen.

Zwart-Wit’63 probeerde door te drukken en bracht verse krachten in het veld.

Fabian van Panhuis, Jordy Ernsten en Dani van Dijk werden in de 2e helft ingebracht voor respectievelijk Mike Jansen, Fred Ietswaart en Christijn Geerlings.

Met vereende krachten bleef Zwart-Wit’63 de aanval zoeken en ontstonden er dus ruimtes voor Z.A.C. die daar prima mee omgingen.

Een houdbaar schot van Z.A.C. leverde de 1-2 op.

Vlak daarna leek de wedstrijd beslist. Bij een corner van Z.A.C. bleef de bal hangen in het 5-meter gebied en binnengewerkt voor de 1-3 stand.

In de blessuretijd kwam Zwart-Wit’63 nog wel terug tot 2-3. Sam Van de Spek werkte de bal tegen de touwen vanuit een corner.

Helaas ontbrak het daarna aan tijd en na de aftrap floot de leidsman voor het eindsignaal.

Zo ging de 1e kans op een prijs dit seizoen aan Zwart-Wit’63 voorbij en moet Zwart-Wit’63 de rug dus gaan rechten.

Dat zal dan aankomende week thuis om 14.30 uur tegen promovendus Dieze West uit Zwolle moeten zijn waar we een ieder van harte voor uitnodigen.